ep la ministraeconomia nadia calvino
OSCAR DEL POZO - EUROPA PRESS

La ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, ha deixat aquest dijous un encàrrec als bancs espanyols afirmant que "la recent crisi financera s’ha posat en evidència la importància de buscar noves vies més enllà del finançament via préstec bancari".

Per tant, Calviño ha assegurat que el Govern "està treballant per impulsar aquestes vies alternatives perquè les companyies i les famílies puguin diversificar el risc".

La ministra assegura que "han de ser complementats amb mercats de capitals eficients"

"Estem impulsant la Unió Bancària i espero que d'aquí a desembre hi hagi un progrés decidit en la creació d'instruments en aquest àmbit i en avançar en la culminació del mercat de capitals, un projecte absolutament fonamental si volem tenir fonts de finançament alternatives a la banca", ha assenyalat Calviño.

A més, la ministra afirma que això "és imprescindible per al finançament d'empreses i famílies però que ha de ser complementada amb mercats de capitals eficients i profunds", ha postil·lat la ministra.

Unes paraules que la ministra s'ha pronunciat durant el Fons Latibex 2018, en presència de, entre d'altres, l'actual conseller delegat de Banc Santander, José Antonio Álvarez, a qui, de fet, s'ha referit abans d'enunciar els esforços governamentals en aquesta matèria ("amb el permís de José Antonio").

Calviño ha aprofitat, a més, l'ocasió per assenyalar els riscos que veu actualment a les economies d'Europa i Amèrica Llatina: "els preus del petroli, el proteccionisme, l'endeutament i estancament de la producció, els riscos geopolítics...".

Amb tot, la ministra ha demanat millores en la disciplina fiscal, una major inversió en cohesió social i una agenda de reformes estructurals per aconseguir sostenir el creixement de l'economia a mitjà i a llarg termini.

Finalment, Calviño ha reiterat les previsions de creixement de l'economia espanyola: del 2,6% aquest any i del 2,3% el 2019 i ha ressaltat que és necessari un entorn polític, financer i social "estable" per comptar amb un entorn favorable d'inversió i un creixement econòmic sostenible.

Noticias relacionadas

contador