ep sede corporativa de caixabank en madrid
MAXIMO GARCIA DE LA PAZ

La direcció de CaixaBank donarà a conèixer aquest dimarts, 20 d'abril, el número de treballadors que considera que han de sortir de l'entitat en el marc del procediment d'acomiadament col·lectiu que emprendrà com a conseqüència de l'absorció de Bankia.

  • 5,09€
  • 1,56%

Encara no es coneix la xifra, però es preveu que afecti almenys 7.000 treballadors, convertint-se en la reestructuració de més envergadura realitzada fins al moment al sector bancari espanyol. El nombre inicial que es posa sobre la taula previsiblement serà superior, i l'afectació final dependrà de l'obstinació i l'esforç de la taula negociadora.

A més de les seves necessitats, durant aquesta segona reunió el banc especificarà el detall de les causes i les mesures que pretén dur a terme.

Els sindicats anticipaven des de fa temps aquest procés, que es va iniciar dimarts passat i que admeten que imposa, a causa de la seva envergadura i la rellevància de la negociació. Consideren d'una gran responsabilitat treballar sobre un acord que afectarà una plantilla tan gran.

CCOO, com a sindicat majoritari a les dues entitats, tindrà cinc membres a la taula, que assumiran un poder de representació del 36,33%. Per darrere se situen SECB (FINE), amb tres membres (25,65%); UGT, amb dos membres (17,96%) i ACCAM (6,96%) SATE-CIC (5,91%) i altres (1,03%) amb un membre cada un, respectivament.

Pel que fa al primer contacte, la representació sindical ha assegurat que la direcció de CaixaBank va començar "molt fort", cosa que demostra la seva "poca sensibilitat", pel fet que hauria amenaçat amb la unilateralitat si no s'arriba a un acord satisfactori.

Els sindicats ja han advertit sobre la importància que l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) contempli indemnitzacions atractives, sortides no traumàtiques, prejubilacions, voluntarietat total i allargament dels terminis.

CaixaBank suma amb Bankia actius per un import superior als 650.000 milions d'euros, unes 6.600 sucursals (4.400 l'entitat d'origen català i més de 2.200 l'entitat nacionalitzada) i una plantilla conjunta superior als 51.000 empleats (gairebé 35.600 CaixaBank i uns 16.000 Bankia).

Noticias relacionadas

contador