ep edificio de nvidia en santa clara california
NVIDIA - Archivo

Wall Street cotitza amb caigudes moderades aquest dijous després del tancament baixista de dimecres, que va estar liderat per les pèrdues de Nvidia i del conjunt del sector tecnològic.

  • 18.546,23
  • -0,06%

Els inversors van recollir beneficis al fabricant de xips, que malgrat la correcció acumula una revaloració del 40% des del començament d'any, cosa que l'ha convertit (en sumar també la revaloració del 200% de l'any passat) en la tercera empresa més valuosa del món, tan sols darrere de Microsoft i Apple, amb una capitalització que supera els 1,7 bilions de dòlars.

El mercat es pregunta ara, just abans que Nvidia presenti resultats, si la febre per la intel·ligència artificial (IA) justifica una valoració tan elevada. Molts consideren que sí, però alguns experts creuen que fins i tot les previsions més optimistes ja han estat descomptades, per la qual cosa hi ha el temor a una correcció destacada del valor, que alhora pugui arrossegar el sector tecnològic i serveixi com a excusa per al que molts consideren una 'correcció necessària' després de mesos de pujades ininterrompudes. El valor cotitza amb caigudes de l'1,5% aquest dimecres.

En qualsevol cas, aquesta incògnita no es resoldrà fins al tancament de la sessió, i per això abans els inversors descomptaran diverses referències destacades.

Seguint amb l'actualitat empresarial, Palo Alto Networks es desploma més del 27% a la sessió després de no convèncer el consens amb els seus resultats. Es tracta d'una de les 20 empreses amb més ponderació al Nasdaq 100, per la qual cosa la seva caiguda és important.

D'altra banda, Jeff Bezos ha completat la venda de 50 milions d'accions d'Amazon. A més, s'ha conegut que el gegant del comerç electrònic entrarà al Dow Jones en substitució de Walgreens, a partir del 26 de febrer. La companyia puja 1,8% a la sessió.

ACTES DE LA FED

En matèria de política monetària, la cita més rellevant de la jornada serà la publicació de les actes de la darrera reunió de la Reserva Federal. "Els mercats segueixen nerviosos abans de dos esdeveniments importants que poden tenir una influència significativa sobre la direcció de les accions a les properes setmanes", explica Danni Hewson, cap d'anàlisi financer d'AJ Bell.

Perquè tant els resultats d'Nvidia com les actes “tenen el poder de canviar el sentiment dels inversors”, argumenta Hewson. "La Fed va mantenir les taxes sense canvis per quarta vegada consecutiva a la reunió de gener i va indicar que no estava a punt per començar a retallar. Les actes haurien d'aclarir aquesta idea i, més probablement, deixar clar que la inflació ha de baixar encara més abans que el banc central tregui les tisores", afegeix.

Sobre Nvidia, Hewson destaca que "les accions van caure ahir un 4,4%, fet que implica cert nerviosisme per part dels inversors, i cauen un 2% més en les operacions de preobertura. Si bé l'escala d'aquestes caigudes és minúscula en comparació amb els guanys que les accions han aconseguit durant l'any passat, sí que donen una idea de com els inversors s'estan posicionant abans dels resultats”.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,01% (76,06 dòlars) i el Brent cedeix un 0,09% (82,28 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,03% (1,0806 dòlars), i l'unça d'or puja lleugerament un 0,04% (2.040 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,267%, i el bitcoin baixa un 2,28% (50.920 dòlars).

contador