dl hong kong hk hang seng index prc peoples republic of china special admninistrative region ferry harbour pb
Sharecast / tee2tee via Pixabay
38.787,38
  • -132,88
  • -0,34%

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat aquest dilluns amb caigudes majoritàriament, malgrat l'acostament que s'ha produït entre els EUA i la Xina en un intent per rebaixar les tensions. El secretari d'Estat dels Estats Units, Anthony Blinken, ha viatjat a Pequín i s'ha reunit amb els responsables de la política exterior del gegant asiàtic. De fet, ja s'especula amb una possible reunió entre Joe Biden i Xi Jinping al novembre.

Tot i això, els inversors s'han mostrat pessimistes, sobretot després que Goldman Sachs s'hagi convertit en l'últim banc de Wall Street que rebaixa la seva previsió de creixement per a la Xina. En concret, ha retallat el seu pronòstic per al Producte Interior Brut (PIB) des del 6% fins al 5,4% el 2023.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha liderat les pèrdues a la regió en caure un 1,15%, juntament amb l'índex Hang Seng Tech, que ha baixat un 1,96%. A la Xina continental, el Shanghai Composite ha perdut un 0,5%, mentre que el Shenzhen Component s'ha deixat un 0,25%, en espera de la decisió del banc central sobre el tipus d'interès preferencial dels préstecs, que es coneixerà dimarts, després que la setmana passada retallés alguns dels principals tipus d'interès.

El Nikkei 225, que acaba de registrar guanys setmanals durant les darreres 10 setmanes, ha cedit un 1% dilluns i ha tancat als 33.370,42 punts. El Topix, per part seva, ha caigut un 0,43% i ha acabat als 2.290,5 punts.

El Kospi sud-coreà s'ha deixat un 0,62%, fins als 2.609,5 punts, mentre que el Kosdaq ha pujat lleugerament i ha tancat el dia als 888,61 punts.

A Austràlia, els mercats han trencat amb la tendència general de la regió, de manera que l'S&P/ASX 200 ha pujat un 0,6% i ha tancat als 7.294,9 punts, impulsat pels valors de serveis públics i de consum.

Els mercats nord-americans estaran tancats aquest dilluns per festiu.

contador