ep archivo   el presidente ejecutivo de apple tim cook planea regalar toda su riqueza a la caridad
TWITTER - Archivo

Wall Street cotitza amb caigudes aquest divendres per la debilitat d'Apple, Alphabet i Amazon després dels resultats. El Nasdaq cau per sobre de l'1,5%, encara que dijous l'índex tecnològic es va disparar un 3%, gràcies a la pujada de Meta.

  • 39.807,37
  • -

Apple cedeix un 1% a la sessió d'avui després d'incomplir els pronòstics amb els seus resultats, però a la sessió de dijous es va revalorar gairebé un 4%.

D'una manera semblant, Alphabet, matriu de Google, corregeix un 4% després de presentar les xifres, però havia rebotat més del 7% dijous. I Amazon baixa un 6%, després de pujar un 7% a la sessió anterior.

Per tant, malgrat la magnitud de les caigudes, els inversors estan recollint beneficis al sector de la tecnologia després del fort rebot acumulat des de principis d'any i la setmana actual.

Tampoc no ajuda al sentiment a curt termini el fet que els resultats de Ford i Starbucks també hagin estat mal rebuts pels inversors.

INFORME D'OCUPACIÓ: DADA CLAU

En aquest escenari, la dada clau de la jornada ha estat l'Informe d'Ocupació del gener als Estats Units, que ha mostrat un mercat laboral que s'ha disparat al primer mes de l'any, amb la creació de 517.000 llocs de treball, mentre que el consens n'esperava una baixada fins a les185.000. La taxa d'atur ha caigut al 3,4%, la més baixa de 53 anys, mentre que la previsió era d'un augment fins al 3,6%, des del 3,5% del desembre.

A més, els salaris han augmentat un 0,3% mensual, fins al 4,4% interanual, i la taxa de participació al mercat laboral ha pujat lleugerament fins al 62,4% des del 62,3%.

Per Naeem Aslam, analista en cap de mercats d'AvaTrade, “la lectura ha estat tan bona que molts han hagut de verificar la lectura dues vegades per assegurar-se que no hi hagués res malament. Les dades han confirmat que el mercat laboral dels EUA no només és sòlid, sinó també robust, i les preocupacions sobre les recessions són innecessàries”.

"Pel que fa a les reaccions del mercat, la reacció inicial ha estat negativa ja que als operadors els preocupa que la Fed pugui adoptar una política monetària més agressiva atesa la fortalesa del mercat laboral i el seu objectiu d'inflació. Tot i això, la realitat és que el nombre d'avui és bo per a l'economia dels EUA i és probable que això animi els comerciants a donar suport a actius de més risc una vegada que s'assenti la pols", afegeix.

D'altra banda, també es publicaran les dades d'activitat PMI i ISM del sector serveis de gener, que poden moure el mercat perquè aquest sector suposa dues terceres parts del PIB nord-americà.

RESSACA DE LA RESERVA FEDERAL

Això, mentre el consens segueix analitzant els missatges llançats dimecres per la Reserva Federal (Fed), que va frenar el ritme de pujada dels interessos fins a 25 punts bàsics. El seu president, Jerome Powell, va anticipar, a més, que l'enduriment monetari es pot acabar amb dues pujades addicionals més, cosa que elevaria la taxa terminal fins al 5%-5,25%.

El mercat està comprant que la Fed pot pilotar un aterratge econòmic suau i que, si es produeix una recessió als propers trimestres als Estats Units, aquesta serà suau. Els inversors també anticipen que hi haurà retallada de tipus a finals d'any, encara que des del banc central han negat aquesta possibilitat, almenys de moment.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,18% (76,07 dòlars) i el Brent guanya un 0,09% (82,24 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,45% (1,086 dòlars), i l'unça d'or cau un 1,87% (1.894 dòlars). A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja fins al 3,512% i el bitcoin corregeix un 1,5% (23.412 dòlars).

Noticias relacionadas

contador