ep bola asiatica
CHINA STRINGER NETWORK - Archivo
37.628,48
  • -831,60
  • -2,16%

Les places asiàtiques han caigut entre un 1,3% i un 2% aquest dimecres enmig de les creixents tensions entre la Unió Europea i la Xina.

La Comissió Europea ha qualificat d'"inacceptables" les sancions adoptades per la Xina contra institucions comunitàries en resposta a les mesures europees per la situació dels uigurs en Xinjiang, encara que ha defensat l'acord comercial signat al final d'any amb Pequín.

"Les sancions no ajudaran a crear una relació constructiva amb la Xina. No obstant això, seguim convençuts que la seva importància comercial fa que hàgim de continuar unes relacions basades en regles a nivell multilateral i bilateral", ha afirmat la portaveu de Comerç de la Comissió, Miriam García, en defensa del pacte comercial.

Els dubtes sobre la recuperació mundial de la pandèmia també han pesat en l'ànim dels inversors.

L'índex Hang Seng d'Hong Kong ha estat un dels majors perdedors entre els principals mercats de la regió, ja que ha caigut un 2%. Al Japó, el Nikkei 225 ha cedit un 2,04% i ha tancat als 28.405,52, mentre que l'índex Topix ha baixat un 2,18% i ha acabat la jornada en 1.928,58.

Les accions de la Xina continental també han cedit, amb el Xangai baixant un 1,3%, fins als 3.367,06, mentre que el Shenzhen ha cedit un 1,46%, fins als 13.407,35.

A Corea del Sud, el Kospi s'ha deixat un 0,28% i ha acabat la jornada als 2.996,35.

En moltes regions del món s'està produint un augment dels nous casos de Covid-19, ja que les variants altament contagioses continuen propagant-se, segons va declarar l'Organització Mundial de la Salut (OMS) a principis d'aquesta setmana. A Europa, les autoritats continuen lluitant contra el virus mentre la regió afronta una tercera onada de Covid.

Finalment, cal destacar que el PMI manufacturer del Japó de març va quedar en 52,0, per sobre del 51,4 previ i en línia amb l'esperat.

Noticias relacionadas

contador