ep senal en la calle que indica la bolsa en madrid cerrada hoy al publico despues de que el ibex 35
Eduardo Parra - Europa Press

L'Ibex 35 ha caigut un 0,92% i ha tancat a 7.345,70 punts, amb l'augment de les taxes d'infecció de Covid-19 a la Xina, el Japó, l'Índia, diversos estats dels Estats Units i Alemanya. Els inversors tenen por que la recuperació en forma V es posi a prova i això es nota a les borses, encara que Wall Street es manté molt més fort i registra guanys moderats.

  • 11.101,10
  • -0,04%

Per valors, els relacionats amb el turisme, com l'aerolínia IAG, Meliá Hotels i Amadeus han estat els més baixistes del selectiu. A més, tres pesos com Telefónica (-3%,) Repsol (-2%) i Inditex (-1,8%) també han suposat un llast important per al selectiu.

En positiu, Siemens Gamesa ha repuntat un 6% després de la seva caiguda dels últims dies en canviar el seu conseller delegat; i Almirall ha avançat un 1% en el seu debut a l'Ibex. Al Continu, ha destacat la caiguda d'Abengoa (-16%) mentre la companyia suplica a la banca un nou rescat financer.

I a d'altres mercats, el petroli Brent avança un 0,2% i es manté per sobre de 42 dòlars, mentre l'euro es revalora amb força un 0,7% i es canvia a 1,1255 dòlars. A més, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys es relaxa fins al 0,46% i la prima de risc espanyola es manté a 91 punts.

El Regne Unit anunciarà una possible relaxació de la regla de distància de dos metres a la fi d'aquesta setmana, en un intent d'impulsar la indústria de l'hostaleria; mentrestant, a Alemanya un increment de casos de coronavirus ha suscitat preocupació sobre una segona onada del virus.

"Tenint en compte que Alemanya ha estat molt elogiada per la seva ràpida resposta al coronavirus, tant des del punt de vista fiscal com mèdic, els països de tota Europa seguiran els esdeveniments amb nerviosisme, mentre les autoritats d'aquest país fan front a aquest rebrot", explica Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

A Espanya, l'estat d'alarma ja ha quedat suspès a tot el territori, i des d'aquest diumenge s'ha entrat a la 'nova normalitat'. Hewson assenyala que Espanya serà un d'aquests països preocupats per la situació a Alemanya.

A l'Àsia, es torna a parlar de la llei de seguretat nacional d'Hong Kong, que va ser esbossada per les autoritats xineses aquest dissabte i que s'espera es converteixi en llei el 6 de setembre. La Xina ha dit que el projecte de llei té com a objectiu protegir la seguretat nacional, mentre que els EUA, la Unió Europea i el Regne Unit temen que s'utilitzi per soscavar el marc 'un país i dos sistemes' que es va acordar com a part del tractat de lliurament d'Hong Kong a la Xina el 1997.

Amb tot, des del punt de vista tècnic, l'Ibex segueix sense poder cobrir el buit baixista que va deixar el dia 11 de juny a 7.663 punts. "El selectiu espanyol cotitza entre dos buits, per la qual cosa cal estar molt pendents del seu comportament en aquests dos nivells de preus. Per sota, el nivell clau el podríem situar als 7.000 punts. Molt de compte si perd aquest nivell de demanda, perquè podria significar un retorn al nivell dels 6.421 punts, mínims del mes de maig. Per dalt, la resistència clau són els 7.663 punts. Per poder tenir una oportunitat de tornar als 8.000 punts, hauríem d'esperar que superi aquest nivell d'oferta", assenyala César Nuez, expert de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Noticias relacionadas

contador