ep el primer ministro de reino unido boris johnson
Simon Dawson/PA Wire/dpa

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha estat ingressat a l'UCI en empitjorar la seva infecció per coronavirus. El dirigent va ser ingressat aquest diumenge després d'estar deu dies aïllat a la seva residència de Downing Street, des que va donar positiu per Covid-19. Actualment, el 'premier' està rebent oxigen però "no està amb respirador", ha aclarit aquest dimarts el ministre del gabinet de Regne Unit, Michael Gove, un dia després del trasllat del primer ministre a la unitat de vigilància intensiva.

El ministre ha apuntat que "els metges prendran les decisions adequades" en funció de com evolucioni l'estat del cap de Govern. Gove ha declarat que Johnson va reduir la seva càrrega de treball després de ser diagnosticat, tot i que el propi mandatari va declarar públicament que continuava exercint totes les seves funcions. Sense ell, les funcions del primer ministre seran assumides pel responsable d'Exteriors, Dominic Raab.

El ministre del gabinet ha assenyalat que qualsevol decisió relativa al coronavirus no correspondrà només a Raab, sinó que s'adoptarà de manera "col·lectiva" i en funció del que recomanin els experts. Johnson va anunciar el 24 de març tres setmanes de confinament susceptibles de ser prorrogades per contenir la pandèmia.

Raab va comparèixer després de l'ingrés de Johnson a l'UVI i va anunciar que continuarà amb la lluita contra el coronavirus amb "un esperit d'equip increïblement fort" per posar en marxa els plans dissenyats pel primer ministre.

Aquest dilluns, s'esperava que el premier fos donat d'alta "aviat", d'acord amb les declaracions del ministre d'habitatge, Robert Jenrick, qui havia assegurat que es trobava "bé". El seu estat de salut, no obstant, va empitjorar de manera considerable.

Johnson, de 55 anys, estava conscient quan va ser transferit a l'UVI durant la tarda d'aquest dilluns. El seu equip mèdic va prendre la decisió de traslladar-lo a aquesta unitat com a mesura de precaució en cas que necessités ventilació, segons informa CNBC.

"En el transcurs d'aquesta tarda, la condició del primer ministre ha empitjorat i, per consell del seu equip mèdic, ha estat traslladat a la Unitat de Vigilància intensiva de l'hospital", ha confirmat un portaveu.

"El primer ministre ha demanat al Secretari de Relacions Exteriors, Dominic Raab, que és el Primer Secretari d'Estat, que el substitueixi en cas de necessitat", ha assenyalat el portaveu. "El primer ministre està rebent una atenció excel·lent i agraeix a tot el personal de l'NHS els seus esforços i dedicació", ha conclòs.

Va ser el propi premier britànic qui va anunciar fa deu dies que tenia la malaltia a través del seu perfil de Twitter. "Aquestes últimes 24 hores, he desenvolupat símptomes lleus i he donat positiu en el test de coronavirus", deia Johnson en el seu missatge. També va anunciar que prenia la decisió d'aïllar-se, encara que assegurava que continuaria "liderant la resposta del Govern a través de videoconferència mentre lluitem contra aquest virus".

Noticias relacionadas

contador