boris johnson congreso tories

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha ingressat aquest diumenge a l'hospital després que els símptomes del coronavirus no hagin remès des que li va ser detectada aquesta malaltia fa deu dies. Es tracta d'una mesura preventiva que li han recomanat els metges, segons un portaveu citat per la BBC. S'espera que el premier sigui donat d'alta "ben aviat", segons les declaracions del ministre d'habitatge, Robert Jenrick, que ha assegurat que Johnson es troba "bé".

Un portaveu citat per la BBC ha explicat que Johnson "continua tenint símptomes persistents de coronavirus", inclòs una alta temperatura. Així i tot, assegura que segueix a càrrec del Govern, i ha instat la gent a seguir les recomanacions de distanciament social.

Va ser el propi 'premier' britànic qui va anunciar que tenia aquesta malaltia a través del seu perfil de Twitter. "Durant les últimes 24 hores he desenvolupat símptomes lleus, i he donat positiu en el test de coronavirus", deia Johnson al seu missatge. També va anunciar que prenia la decisió d'aïllar-se, encara que assegurava que continuaria "liderant la resposta del Govern a través de videoconferència mentre lluitem contra aquest virus".

A més, va demanar als britànics que es quedessin a casa per a salvar vides. Cal recordar que el Regne Unit va ser dels últims països europeus a imposar el confinament domiciliari i que, a més, el 3 de març Johnson va assegurar que havia donat la mà a pacients amb coronavirus i que continuaria fent-ho. I un parell de setmanes després, donava positiu.

Noticias relacionadas

contador