Bill Gross, Gross, experto, fondos, estados Unidos

El famós inversor Bill Gross s'ha mostrat força pessimista amb els mercats. Creu que s'enfronten a un "caos potencial" i que hi haurà grans problemes, si els bancs centrals, i més concretament la Reserva Federal (Fed), continuen pujant els tipus d'interès.

"L'economia s'ha vist reforçada per enormes quantitats de bilions de dòlars en despesa fiscal, però en última instància, quan això s'esgota, crec que tenim una recessió lleu, i si els tipus d'interès continuen pujant, en tenim més que això. Tenim un caos potencial als mercats financers", ha dit Gross al programa Halftime Report de CNBC.

En opinió de l'anomenat com a 'rei dels bons' i cofundador de la gestora Pimco, retirat des del 2019, un major enduriment de la política monetària sacsejaria encara més els mercats de capitals. I n'ha posat un exemple: el moviment en els rendiments dels bons mundials després de la decisió del Banc del Japó d'ampliar el rendiment del seu bo governamental a 10 anys.

A més, assegura que l'augment dels tipus d'interès augura problemes per al sector immobiliari comercial, que es podria enfrontar a "possibles impagaments" en el futur, ha alertat Gross. Tot i això, espera que al sector immobiliari residencial li vagi una mica millor i no es vegi tan afectat com va passar durant la Gran Recessió.

"Crec que, en el futur, si la Reserva Federal segueix pujant els tipus, la capacitat d'equiparar part de l'habitatge, que està baixant de preu, es veurà seriosament limitada, cosa que servirà de precaució per al mercat immobiliari", ha assenyalat Gross. "Però en termes de desastre, com el 2007 i el 2008, no crec que ens dirigim cap aquí", ha comentat.

Noticias relacionadas

contador