ep carlos torres
BBVA

BBVA ha signat amb la SOCIMI Gmp un préstec verd per 68 milions d'euros per finançar l'edifici Castellana 77 (Madrid), la recent rehabilitació del qual el posiciona com un dels més sostenibles d'aquesta zona d'oficines, segons ha informat el banc.

Es tracta del primer préstec d'aquest tipus en el sector de Real Estate a Espanya i Gmp s'ha convertit en la primera SOCIMI espanyola en aconseguir la certificació verda per un dels seus préstecs. "Aquest 'green loan reflecteix el compromís d'ambdues institucions amb la sostenibilitat i l'aposta per projectes socialment responsables", ha assegurat BBVA.

Perquè un préstec entre una entitat bancària i un tercer sigui considerat verd cal que tingui com a objectiu promoure la sostenibilitat ambiental i que estigui qualificat com a tal per un consultor mediambiental, que en aquest cas ha estat la consultora Arup.

"Gmp està fermament compromesa amb potenciar al màxim la sostenibilitat dels seus edificis, cosa que l'ha portat a obtenir la certificació LEED al 80% de la seva cartera d'actius", ha destacat BBVA.

El banc presidit per Francisco González ha anunciat recentment el seu Compromís 2025 en línia amb el Pla d'Acció de la Comissió Europea per avançar en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides i de l'Acord de París sobre Canvi Climàtic.

BBVA s'ha fixat l'objectiu que el 2025 el 70% de l'energia que utilitzi sigui renovable

És un compromís basat en finançar, gestionar i involucrar pel qual BBVA s'ha compromès a mobilitzar 100.000 milions d'euros en finançament verd i social, infraestructures sostenibles i emprenedoria social i inclusió financera.

En aquesta línia, BBVA s'ha fixat l'objectiu que el 2025 el 70% de l'energia que utilitzi sigui renovable i que les seves emissions directes de CO2 es redueixin en un 68% respecte a l'any 2015, a més de comprometre a involucrar tots els seus grups d'interès per impulsar la contribució del sector financer al desenvolupament sostenible.

"La banca responsable comença amb ser responsable en com fem negoci, no serveix de res si no té un programa de responsabilitat social corporativa. En el tema de les finances personals, els bancs tenim un impacte molt potent perquè mobilitzem molts recursos, financem el futur i les finances personals introdueixen la sostenibilitat", ha destacat el conseller delegat del grup, Carlos Torres, durant la seva intervenció aquest dimarts al 14è Trobada del Sector Bancari que organitzen EY i IESE a Madrid.

Noticias relacionadas

contador