• Des de la proposta inicial el nombre de sortides s'ha rebaixat un 36%
ep sede bankia

La direcció de Bankia ha rebaixat a 1.602 les sortides per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que està negociant amb els representants dels treballadors, que han desconvocat la vaga a l'entitat prevista per aquest dijous.

  • 1,78€
  • 2,65%

Aquest nou plantejament implicaria una reducció del 9% de la plantilla conjunta de Bankia i Banco Mare Nostrum (BMN), absorbit recentment pel banc presidit per José Ignacio Goirigolzarri, segons han informat fonts de la representació dels treballadors. Des de la proposta inicial de 2.510 treballadors, el nombre de sortides s'ha rebaixat un 36%.

A més, l'entitat ha plantejat als sindicats apujar les indemnitzacions als treballadors que s'acullin a les baixes voluntàries incentivades, així com als afectats per mobilitat geogràfica i reduir fins als 54 anys les prejubilaciones dels afectats a Andalusia, Múrcia, Alacant i les Balears.

La entitat ha plantejat pujar les indemnitzacions als treballadors que s'acullin a les baixes voluntàries incentivades

Dilluns passat, Bankia va accedir a rebaixar fins als 55 anys l'edat de prejubilació, cosa que feia per segona vegada després de baixar-la des dels 57 anys, que era el plantejament inicial. Per a aquest col·lectiu, l'entitat financera oferia el 50% del salari brut fins als 61 anys, que ara ha pujat fins al 60% amb convenció especial fins als 63 anys.

Els treballadors d'entre 54 i 55 anys percebran aquesta retribució fins als 61 anys, els de 56 anys fins als 62 anys i els de 57 anys d'ara endavant fins als 63 anys. S'exigeix una antiguitat de 15 anys per a aquests col·lectius. El banc també ha millorat les condicions econòmiques de les baixes incentivades per als menors de 55 anys, als quals proposa una indemnització de 30 dies per any treballat, amb un límit de 22 mensualitats, més una prima de 1.500 euros per cada tres anys de prestació de servei.

Els sindicats, que demanden una reducció de les sortides fins a les 1.600, baixes voluntàries per als majors de 55 anys amb el 80% del salari brut total i aportació al pla de pensions fins als 63 anys, no descarten mantenir la vaga prevista per al matí en protesta per aquest ERO en funció de com acabi la negociació d'aquest dijous. Pel que fa a les sortides per a menors de 55 anys, els sindicats plantegen que les indemnitzacions siguin d'import equivalent a 33 dies de la seva retribució bruta amb un límit de 24 mensualitats més primeres.

CCOO, ACCAM, UGT, SATE, SESFI, ASIP i ACB consideren que aquesta proposta "desbloqueja el camí" per acostar posicionaments, la qual cosa permet l'ajornament de la vaga i la continuació de les negociacions.

Noticias relacionadas

contador