• L'ajust representarà al voltant d'un 13% de la plantilla
  • Bankia ofereix prejubilacions amb el 50% del salari anual brut als majors de 56 anys
bankia

La xifra proposta de sortides per Bankia dins el marc de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), que es posarà en marxa després de la integració del banc espanyol Banc Mare Nostrum (BMN), es redueix en 219 treballadors, rebaixant el muntant total a 2.291 empleats, al voltant d'un 13% de la plantilla.

  • 1,78€
  • 2,65%

La convocatòria dels sindicats per a una vaga el proper 9 de febrer, per protestar contra l'acció de Bankia, sumat a les esperades concentracions tant a la seu central de Madrid i València, com a Granada, Múrcia i Balears, ha obtingut aquest matí la seva primera resposta per part del banc. Els sindicats van advertir de la gravetat de la situació, en la qual s'especula amb el tancament de 150 oficines a tot just 2 anys, afectant principalment la Comunitat Valenciana amb 49 oficines, Balears amb 35 i Andalusia amb 31.

A més, la direcció de Bankia va reduir l'edat de prejubilació fins als 56 anys, oferint el 50% del salari anual brut fins a l'edat de 61. Així mateix, s'espera que aquestes retallades en plantilla també es duguin a terme a través de baixes incentivades pels menors de 56 anys, amb una indemnització de 25 dies per any treballat, fins a un màxim de 18 mensualitats, i una prima de 1.000 euros per cada tres anys de prestació de serveis, tot i que les baixes de manera forçosa no són descartables.

Els representants sindicals, en canvi, demanen que aquesta xifra es rebaixi fins als 1.800 treballadors, és a dir una mica més del 10% de la plantilla, i prejubilacions a partir dels 55 anys. Bankia i BMN comptaven conjuntament amb 17.756 treballadors al començament de 2018.

D'altra banda, el banc presidit per Jose Ignacio Goirigolzarri va rebaixar un any, fins al 2023, la data prevista per a l'homologació salarial de les dues plantilles, que es veuran igualment afectades durant el procés.

Noticias relacionadas

contador