espa aeconomia23

Bank of America ha retallat dues dècimes les seves previsions de creixement per a Espanya per enguany, fins a un 1,4% d'avanç del PIB al 2020, i una dècima per al 2021, quan l'economia espanyola creixerà un 1,5%, després d'assumir que hi haurà una "pèrdua permanent d'activitat" a causa del coronavirus.

"La menor demanda externa i les interrupcions en la cadena de subministrament pesaran sobre l'activitat, juntament amb el sentiment deteriorat que afectarà temporalment el consum, la inversió i els fluxos turístics", afirma l'últim informe d'analistes de la firma.

En aquest sentit, Bank of America anticipa un "creixement proper a zero" per al primer semestre, i una recuperació durant la segona meitat de l'any, sempre que la crisi "es resolgui a la fi de primavera".

A nivell mundial, Bank of America ha rebaixat el creixement per enguany al 2,8%, enfront de l'3,1% previst inicialment. A l'Eurozona, l'entitat ha rebaixat gairebé a la meitat la seva previsió de creixement, des de l'1% inicialment previst fins a un 0,6% per al 2020.

El país més perjudicat és Itàlia, on la projecció d'una expansió estimada del 0,3% passa a una contracció del -0,2%. Altres països que sofreixen grans revisions són Alemanya, des del 0,5% a l'0,1%, i França, de l'1,2% al 0,8%.

Noticias relacionadas

contador