boris-johnson-dement-avoir-menti-a-la-reine

Hi ha tres sectors al Regne Unit que s'estan beneficiant especialment d'aquest triomf dels 'tories': bancs, que pugen a tot Europa, immobiliàries i serveis públics.

Els bancs britànics Barclays, Lloyds i Royal Bank of Scotland avancen amb força i ignoren la retallada de qualificació de Moody's de la setmana passada. Les accions del sector immobiliari també estan pujant, des dels constructors d'habitatges Barratt Developments i Taylor Wimpey, fins al fons d'inversió immobiliària British Land.

"I finalment, però no menys important, els majors guanyadors són les accions dels serveis públics. Ara que el fantasma de la nacionalització ha estat bandejat, Centrica, SSE i United Utilities han rebotat fins a un 10% i han recompensat als valents accionistes que els van donar suport malgrat les amenaces de Corbyn", apunta Emma Wall, directora d'anàlisi de Hargreaves Landsdown.

"La certesa que un govern majoritari confortable porta bones notícies. Això hauria de posar fi a la paràlisi que s'ha vist a totes les indústries: la manca d'inversions i l'expansió tenen menys excuses ara", afegeix Wall.

El FTSE 100 manté les importants alces a aquestes hores (+1,7%), però els experts subratllen que són les empreses domèstiques més petites, que conformen el FTSE 250, les que estan registrant els guanys més forts. "L'índex d'empreses de mitjana capitalització ha obert amb pujades del 5% i manté a aquestes hores les alces", subratllen des de Hargreaves Landsdown.

Noticias relacionadas

contador