ep ana botinla junta generalaccionistas 2019
SANTANDER
4,51€
  • -0,03€
  • -0,73%

Banc Santander tancarà aquest divendres, dia 20 de setembre, 176 oficines -26 d'elles a Catalunya- en el marc de l'execució de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que escometrà l'entitat i que contempla la clausura d'un total de 1.150 sucursals.

D'aquesta manera, segons el calendari del Santander, després del tancament de 86 oficines fa dues setmanes, aquest divendres 20 de setembre durà a terme la clausura de 176 sucursals, 164 el 4 d'octubre i 175 més el proper 18 d'octubre.

En aquesta tanda, Santander tancarà 32 oficines a Castella i Lleó, 26 a Catalunya i Galícia, respectivament; 21 a Andalusia, 18 a Madrid i 17 a València i Múrcia. També es veuran afectades onze sucursals a Aragó, Navarra i La Rioja, set a les Balears i quatre al País Basc.

Aquest divendres també abaixaran la persiana tres oficines a les comunitats de les Canàries, Cantàbria i Astúries i Castella-la Manxa, mentre que seran quatre les sucursals que clausuraran a Extremadura.

El passat 6 de setembre, el banc que presideix Ana Botín ja va tancar dotze oficines situades a Madrid, dotze més repartides entre la Comunitat Valenciana i Múrcia, onze a Andalusia, nou a les Balears i vuit a Catalunya.

Així mateix, al territori que ocupen les comunitats d'Aragó, Navarra, La Rioja, Galícia i Castella i Lleó van tancar set oficines, respectivament.

Cinc oficines més situades entre Astúries i Cantàbria van tancar, així com quatre al País Basc, dues a les Canàries, una a Castella-la Manxa i una altra a Extremadura.

El banc va comunicar que començaria a executar aquest pla després que acabés el procés d'integració tecnològica de les sucursals de Banco Popular dins el grup, la qual cosa va tenir lloc el passat mes de juliol.

En qualsevol cas, l'entitat va tancar 116 oficines al maig i juny, però en aquell cas es va tractar de sucursals que van tancar a territoris pilot o perquè el seu negoci era limitat i es van traspassar a agents col·laboradors, segons les fonts consultades.

Sumant tots els tancaments anunciats i executats, encara estaria pendent el tancament de 433 oficines més, que haurà d'executar-se abans que acabi l'any 2019.

EXTINCIÓ DE 3.223 LLOCS DE TREBALL

Banc Santander i la representació sindical van firmar el passat mes de juny un ERO que contempla el tancament d'1.150 oficines, la pèrdua de 3.223 llocs de treball i prejubilacions des dels 55 anys amb entre el 75% i el 80% del sou, en funció de l'edat.

El termini d'adscripcions s'estructura en tres col·lectius. Santander encara no ha facilitat xifres sobre les adhesions. Per als serveis centrals, centres corporatius i estructures intermediàries el termini d'adscripció va finalitzar el 19 de juliol i es va executar aquell mateix mes.

En el cas de la xarxa comercial, la data límit per adscriure's és el 15 de novembre i la d'execució fins al 31 de desembre, mentre que per a les àrees de recursos humans, control de xarxa, unitat d'atenció minorista i riscos, la data límit per adherir-se és el 31 de gener del 2020, amb una data d'execució del 31 de març del 2020.

LES CONDICIONS

Santander oferia als treballadors d'entre 55 i 61 anys prejubilar-se amb el 80% del salari pensionable o amb el 75% més el 60% del complement voluntari, mentre que als majors de 62 anys els abonarà l'equivalent a 20 dies per any treballat, amb el límit d'una anualitat, i sense primes.

El col·lectiu d'entre 50 i 54 anys podrà deixar l'entitat amb el 60% del salari pensionable de sis anualitats i un màxim de 380.000 euros, sense descompte per atur i amb un conveni especial amb la Seguretat Social fins als 63 anys, actualitzable fins a un màxim del 3%. A aquest grup també se'ls donarà primes per voluntarietat de 2.000 euros per cada trienni complet treballat, una prima addicional d'entre 5.000 i 30.000 euros en funció de la seva antiguitat i una altra de 15.000 euros.

Pel que fa als treballadors de 49 anys o menys, o els que tinguin una edat superior però no acumulin 15 anys d'antiguitat, les extincions vindran acompanyades d'una indemnització de 40 dies per any treballat, fins a un màxim de 24 mensualitats.

Aquest col·lectiu també tindrà primes de voluntarietat de 2.000 euros per cada trienni d'antiguitat i entre 5.000 i 30.000 euros més en funció dels anys que porti al banc.

Noticias relacionadas

contador