• El Nikkei japonès i el Kospi sud-coreà repunten per sobre de l'1%
cbasia short1

La tensió entre la Xina i els Estats Units no permet relaxar els inversors. I els mercats asiàtics se’n ressenten. Durant aquesta jornada de dijous, les principals borses del continent han tancat amb pujades, després que Wall Street rebotés aquest dimecres i tanqués amb pujades superiors a l'1%.

El Nikkei del Japó ha avançat un 1,53% i el Topix ha guanyat un 1,08% aquest dijous. Una jornada marcada per les pujades al país nipó, on els subíndexs bancaris, immobiliaris i farmacèutics han liderat el repunt del mercat, mentre que les companyies siderúrgiques han cotitzat a la baixa.

Mentrestant, el Kospi a Corea del Sud ha repuntat un 1,22%, impulsat pels guanys al sector de tecnologia, amb el pes pesat Samsung Electronics liderant aquesta pujada amb un repunt del 3,88%. El gegant de la tecnologia anunciarà aquest divendres els seus guanys trimestrals.

A Austràlia, l’ASX 200 ha pujat un 0,48%, i el subíndex financer fortament ponderat va augmentar un 1,14%. Tot i els guanys més amplis en l'índex, el sector de materials va caure un 0,2%. Les principals mineres van cotitzar a la baixa, amb Rio Tinto retrocedint un 1,19%.

Els mercats de Hong Kong, Xina i Taiwan van tancar aquest dijous pel Festival Ching Ming. Un descans borsari després de la gran incertesa per la tensió entre el país i els Estats Units. Una disputa comercial a la qual la Xina podria estar guardant diversos asos a la màniga.

Desfer els acords bilaterals de l'any passat, inundar el mercat del deute amb bons del Tresor nord-americans o aturar en sec les exportacions dels minerals rars, que són fonamentals per a productes tan quotidians com els mòbils o les pantalles LED, són alguns dels àmbits en què el gegant asiàtic pot actuar.

Noticias relacionadas

contador