le-chinois-xi-jinping-prochainement-a-la-maison-blanche-dit-trump 20200303152716

Les borses asiàtiques han tancat amb pujades la sessió d'aquest dilluns. I ho han fet liderades pels parquets de la Xina continental que, al seu torn, ha celebrat que el gegant asiàtic hagi mantingut sense canvis el cost dels préstecs per tercer mes consecutiu.

  • 38.236,07
  • -0,10%

Seguint amb el seu rebot després de les caigudes de la setmana passada, els compostos de Xangai i Shenzhen han tancat aquest inici de setmana amb un repunt del 2,6% i del 2,1%, respectivament.

A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha acabat pla després d'iniciar la jornada amb caigudes. Les tensions a la ciutat continuen augmentant i la seva líder, Carrie Lam, ha reconegut a l'agència Reuters que "és una cosa molt seriosa i no hi ha senyal que estigui sota control".

Al Japó, el Topix ha acabat pla la sessió i el Nikkei ha cedit un lleu 0,13%. Segons dades de l'agència de notícies, les exportacions nipones s'han enfonsat un 26,2% al juny respecte al mateix mes de l'any anterior. Al maig, es van deixar un 28,3%, la caiguda més aguda registrada per aquesta dada des de la crisi financera del 2008.

A Corea del Sud, el Kospi també ha caigut un 0,13% i, finalment, l'ASX 200 australià ha cedit un 0,54% llastrat pels seus bancs.

Noticias relacionadas

contador