guerra comercial portada nueva banderas china eeuu

L'Àsia tanca amb noves pujades aquest dimarts impulsada per la ratificació del compromís entre la Xina i els EUA amb la fase 1 de l'acord comercial. La situació sembla que es normalitza després de les tensions dels últims temps.

  • 38.274,05
  • -0,34%

El representant de Comerç dels EUA, Robert Lighthizer, i el Secretari del Tresor, Steven Mnuchin, han mantingut una conversa telefònica amb el vice-primer ministre xinès, Liu He, per "discutir l'aplicació de la històrica 'fase 1' de l'acord comercial entre els Estats Units i la Xina", segons un comunicat de l'oficina del Representant Comercial dels EUA (USTR) publicat aquest dilluns a la nit. La conversa també ha estat confirmada per l'agència estatal de mitjans de comunicació xinesa Xinhua.

Al Japó, el Nikkei i el Topix han tancat amb un avanç de l'1,7% i de l'1,5%, respectivament. A Corea del Sud, el Kospi ho va fer amb una pujada de l'1,2%.

A la Xina continental, els compostos de Xangai i Shenzhen s'han deixat un lleu 0,5% i, a Hong Kong, l'Hang Seng ha avançat mig punt. A Austràlia, l'ASX 200 ha tancat sessió amb un altre repunt del 0,3%. Finalment, l'MSCI Asia, que exclou el Japó, ha pujat un 0,15%.

Noticias relacionadas

contador