cb asia stocks 5 short1

Les borses asiàtiques han tancat en positiu aquesta matinada després de la reunió telefònica entre la Xina i els EUA per acostar postures i relaxar tensions. El Nikkei ha pujat més d'un 2%, mentre que els índexs xinesos han sumat al voltant d'un 1,5% a dalt. El Kospi també ha avançat més d'un 1%.

El vice-primer ministre de la Xina, Liu He, que va dirigir l'equip negociador del seu país, s'ha comunicat telefònicament aquest divendres amb el representant comercial dels Estats Units, Robert Lighthizer, i amb el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, segons ha informat el ministeri xinès de Comerç.

"Totes dues parts van assenyalar que haurien d'enfortir la cooperació macroeconòmica i de salut pública, esforçar-se per crear una atmosfera i condicions favorables per a la implementació de la fase u de l'acord econòmic i comercial entre els Estats Units i la Xina, promovent resultats positius", va assenyalar la nota.

La setmana passada, el president dels Estats Units, Donald Trump, va amenaçar amb noves tarifes contra la Xina després d'afirmar que hi havia evidències que vinculaven la Covid-19 amb un laboratori d'alta seguretat de la ciutat xinesa de Wuhan, on el patogen va ser identificat a la fi de l'any passat.

Els inversors asiàtics estaran pendents aquest divendres de l'informe d'ocupació als EUA del mes d'abril. S'espera que l'informe mensual mostri que 22,1 milions de llocs de treball van ser eliminats el mes passat, mentre que la taxa de desocupació es dispararà fins al 15,2% des d'un mínim de 50 anys des d'un 3,5% fa només dos mesos .

Noticias relacionadas

contador