liu-he-steven-mnuchin-robert-lighthizer-guerre-commerciale-chine-etats-unis

Representants de comerç de la Xina i els Estats Units han acordat aquest divendres implementar l'acord comercial signat al gener, segons informa Reuters, citant funcionaris xinesos. Això, després de la creixent tensió entre tots dos països per les acusacions creuades sobre l'autoria del coronavirus.

El vice-primer ministre de la Xina, Liu He, que va dirigir l'equip negociador del seu país, s'ha comunicat telefònicament aquest divendres amb el representant comercial dels Estats Units, Robert Lighthizer, i amb el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, segons ha informat el ministeri xinès de Comerç.

"Totes dues parts van assenyalar que haurien d'enfortir la cooperació macroeconòmica i en salut pública, esforçar-se per crear una atmosfera i condicions favorables per a la implementació de la fase u de l'acord econòmic i comercial entre els Estats Units i la Xina, promovent resultats positius", va assenyalar la nota.

La setmana passada, el president dels Estats Units, Donald Trump, va amenaçar amb noves tarifes contra la Xina després d'afirmar que hi havia evidències que vinculaven la Covid-19 amb un laboratori d'alta seguretat de la ciutat xinesa de Wuhan, on el patogen va ser identificat a finals de l'any passat.

Al gener, la Xina va acordar importar 200.000 milions de dòlars addicionals en productes nord-americans durant dos anys, per sobre dels nivells de 2017, cosa que marca una treva en la guerra comercial.

Noticias relacionadas

contador