chinacbbolsa11
38.787,38
  • -132,88
  • -0,34%

Els mercats asiàtics han acabat aquest dilluns amb to mixt. Els inversors continuen observant la situació que envolta Ucraïna. Mentrestant, a l'àmbit econòmic, el Banc Popular de la Xina ha mantingut els tipus d'interès al 3,7%.

El Nikkei 225 del Japó ha caigut un 0,78%, mentre que el Topix ha perdut un 0,71%. El Kospi de Corea del Sud ha tancat lleugerament a la baixa. Les accions de la Xina continental han tancat amb pocs canvis, el Shanghai Composite, pràcticament pla, mentre que el Shenzhen ha pujat escassament. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha disminuït al voltant d'un 0,8%. D'altra banda, l'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha tancat amb una pujada del 0,16%.

Aquest dilluns, el Banc Popular de la Xina ha informat de la seva decisió de mantenir al 3,7% el tipus de referència per a préstecs. El moviment es col·loca en línia amb les previsions del mercat. Cal recordar que el desembre l'organisme va rebaixar els tipus per primer cop en vint mesos del 3,85% al ​​3,8%.

A més, al Japó, el pressupost rècord per al proper any fiscal serà aprovat pel parlament al març. El primer ministre Fumio Kishida compta amb el pressupost per treure la tercera economia més gran del món de l'estancament induït per la Covid-19, amb l'economia a punt de desaccelerar-se aquest trimestre. Compta amb un valor de 107,6 bilions de iens (936.140 milions de dòlars), el pla de despesa inicial més gran del Japó.

D'altra banda, els inversors continuen pendents d'Ucraïna. Les últimes novetats donen una mica de confiança després que el president nord-americà, Joe Biden, acceptés "en principi" una reunió amb el president rus, Vladimir Putin, si Moscou no ha envaït Ucraïna. Les preocupacions sobre una possible invasió russa d'Ucraïna han mantingut el mercat nerviós, més quan divendres passat Biden digués que els Estats Units creien que Putin havia decidit dur a terme un atac contra Ucraïna "en els propers dies".

En el pla de les divises, el ien japonès s'ha negociat a 114,99 per dòlar després d'enfortir-se al voltant de 114,8 enfront del dòlar a finals de la setmana passada. El dòlar australià estava en 0,7217 dòlars, davant d'un mínim anterior dels 0,7159 dòlars.

contador