dl hong kong special administrative region hk peoples republic of china prc sar city street traders unsplash
Sharecast / Sarah Richer via Unsplash

Les borses asiàtiques tanquen la sessió de divendres en negatiu a mesura que augmenta la por d'una recisió, i la possibilitat que sigui més profunda, després de les actuacions dels bancs centrals d'aquesta setmana.

La decisió de la Reserva Federal (Fed) de pujar tipus en 50 punts bàsics i les declaracions de Jerome Powell, que va avisar que seguiran ferms en la lluita contra la inflació i va anticipar més alces, va portar els índexs mundials a caure aquest dimecres i dijous. Wall Street va finalitzar la jornada passada amb descensos pronunciats. Per la seva banda, una Christine Lagarde clarament 'falcó', que va anunciar més alces de tipus de 50 punts bàsics en properes reunions, va contribuir ahir que les places europees cedissin també amb força.

El Nikkei 225 ha caigut un 1,87%, liderant les pèrdues a la regió, mentre que el Topix ha perdut un 1,16%. El Kospi sud-coreà ha cedit un 0,48%. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha caigut un 0,78%.

A la Xina continental, l'índex Hang Seng ha guanyat un 0,68%, mentre que el Shenzhen Component ha caigut un 0,82%. El Shanghai Composite s'ha deixat un lleu 0,02%. Això, a la segona jornada de la Conferència Central de Treball Econòmic anual de la Xina que s'ha celebrat a porta tancada.

D'altra banda, cal destacar que el Departament de Comerç dels Estats Units va imposar restriccions a les empreses xineses pels seus esforços per utilitzar tecnologies avançades per ajudar a modernitzar l'exèrcit xinès. Això només es produeix dos mesos després que l'administració Biden restringís l'accés de la Xina als semiconductors avançats.

Noticias relacionadas

contador