warrent buffet b

Més de 50 anys. És el temps que Warren Buffett i la seva Berkshire Hathaway estan batent al mercat. El multimilionari i llegendari inversor de 90 anys, que actualment té 279.000 milions en accions, dòlar dalt, dòlar baix, assegura que el mercat "és un mecanisme per transferir diners des de l'impacient a l'impacient".

  • 171,48$
  • -1,06%

Ara bé, ¿quins són els tres sectors favorits de l'Oracle d'Omaha sobre els quals poder seure i esperar tranquil·lament que el compte bancari s'ompli de zeros?

-Tecnològic: Apple és la joia de la corona al portfoli de Buffett i Berkshire Hathaway. Els de Cupertino representen el 44,25% del total amb una posició valorada en uns 117.000 milions.

"No penso en Apple com una acció, la veig com el nostre tercer negoci", reconeix el d'Omaha en una de les cites més cèlebres, que ja és dir. Des que va entrar en el seu capital, cap al 2016, els seus títols s'han revalorat un 380%, i això per no parlar de la seva política de dividends.

Buffett també està en el núvol a través de la plataforma Snowflake Inc, que pesa un 0,66% en la seva cartera i ocupa el lloc número 21 dins la seva cartera.

-Financer: un altre dels favorits de Buffett. Malgrat que va vendre totes les seves accions a Goldman Sachs i JP Morgan, entre altres grans bancs, al màxim apogeu de la pandèmia, aquest sector seguia tenint un pes d'un 27% sobre la seva cartera d'actius al final de l'any 2020, xifra sensiblement inferior al 43% que ostentava només un any abans. Quatre dels seus 10 majors posicions continuen pertanyent a aquesta indústria: Bank of America, American Express, Moody's i U.S. Bancorp.

-Productes bàsics de consum: aquesta és la tercera i última pota sobre la qual s'assenta el multimilionari patrimoni de Buffet. Tothom sap que li agrada, al d'Omaha, un bon dividend i, sense anar més lluny, Coca-Cola, una de les seves posicions, està elevant la seva retribució a l'accionista durant58 anys consecutius.

Finalment, com oblidar la seva 'enxampada' en Kraft Heinz, que es va desplomar fins a mínims històrics fent-li perdre milers de milions a l'acte. Al final de l'any 2020, Berkshire hi havia rebaixat la seva inversió de 13.800 milions fins als 11.200 milions. Per si de cas.

contador