• "No esperaria que canviés molt (en comportament de la renda variable) entre ara i el venciment de les grans opcions de març a finals de la setmana que ve", recalca aquest expert
montaña rusa, volatilidad, mercados, turbulencias

Els mercats seguiran moguts al març després d'aquesta arrencada de mes sobrecarregat d'esdeveniments d'interès (des de les votacions a Itàlia i Alemanya fins a les dades d'ocupació d'avui als Estats Units, passant pel Banc Central Europeu i tot el que tenen a veure els aranzels de Donald Trump). Amb aquest teló de fons, des d’AXA adverteixen que la volatilitat dominarà la renda variable, especialment davant la 'quàdruple hora bruixa' (venciment d'opcions i futurs a ambdós costat de l'Atlàntic) del proper divendres.

"Entre ara i el venciment dels grans derivats de març de la proper setmana (...) anticiparíem una volatilitat continuada a mesura que la cobertura dels inversors a llarg termini es combini amb el despalanquejament i el reequilibri dels fons", assenyala Mark Tinker, responsable d'AXA IM Framlington Equities Àsia.

Tinker destaca la idea que gran part de les caigudes que s'han vist al febrer als mercats es van deure a "mecàniques del mercat" i no a aspectes fonamentals, per aquest motiu sosté que la quàdruple hora bruixa es notarà perquè continuarà aquesta dinàmica. "L'ús del palanquejament en l'operativa significa que els moviments de gener van ser de 'momentum' i eren fràgils", explica aquest expert. "Encara estem veient algunes rèpliques d'això, ja que els balanços comercials es redueixen i les carteres es reposicionen, i no esperaria que canviés molt entre ara i el venciment de les grans opcions de març a finals de la setmana que ve", afegeix aquest expert.

Mentrestant, des d’AXA destaquen que el comportament dels mercats emergents i la tecnologia continua mostrant bons resultats, mentre que l'entusiasme per les anomenades accions cícliques i de productes bàsics dels comerciants "sembla haver-se evaporat".

Noticias relacionadas

contador