• Les valoracions dels mercats emergents són, en general, baixes
  • En la seva opinió, els dividends seran un motor important de la rendibilitat de les accions
inversores-contentos2

Hans-Jörg Naumer, estrateg d'Allianz Global Investors, considera que "els mercats de capitals mostren valoracions dispars en les diferents classes d'actius".

En la seva opinió, els preus del deute públic alemany, els bons del Tresor nord-americà i el mercat d'accions de Wall Street "podrien considerar-se alts", mentre que "les valoracions dels mercats emergents són, en general, baixes". Pel que fa al mercat d'accions europeu, considera que "té preus acceptables".

Segons Hans-Jörg Naumer, les dades econòmiques apunten, "encara, a un mercat d'accions a l'alça i un mercat de deute més feble". A més, afegeix que la pèrdua d'impuls en la millora econòmica i el "començament de la normalització de la política monetària" podrien suposar un "fre per als mercats de capitals".

D'altra banda, segons aquest expert "es multipliquen els indicis que els inversors es mostren massa despreocupats i ignoren els riscos geopolítics", com passa actualment amb Corea del Nord.

Des del punt de vista estructural, Naumer segueix recomanant l’"estil de dividends", ja que en un entorn amb unes perspectives de creixement a llarg termini en general febles, "els dividends segueixen sent un motor important de les rendibilitats de les accions".

Noticias relacionadas

contador