• Els casos més destacats són els de Arcelormittal (96% fora de la borsa espanyola); IAG (87%) i ACS (71%)
bolsa madrid ibex

Fins a 31 de les 35 empreses de l'IBEX 35 van negociar més del 50% de les seves accions fora de Borses i Mercats Espanyols (BME) al febrer, segons Auriga Global Investors. La fragmentació és una realitat en tots els mercats, incloent-hi l'espanyol i tot apunta que aquesta tendència creixerà a causa de les noves exigències de MiFID. Més de la meitat de les accions de l'IBEX 35 negociades al mes de febrer de 2018 es va executar a través de plataformes alternatives de contractació estrangeres. Un percentatge que s'assembla a la resta de mercats borsaris d'Europa.

Entre les companyies amb més capitalització destaquen Inditex, Iberdrola, Amadeus IT Group i Aena, entre d'altres. Els casos més destacats són els de Arcelormittal (96% fora de la borsa espanyola); IAG (87%) i ACS (71%).

Els intermediaris i gestors de fons han d'accelerar la seva preparació per a aquest nou escenari i de complir amb l'exigència de la millor execució de MiFID II, que va entrar en vigor el passat 3 de gener.

Les dades presentades corresponen a l'evolució de la quota dels centres d'execució als principals mercats europeus (Espanya, Londres, França i Alemanya) i inclou les subhastes d'obertura i tancament, els mercats lit, dark, off-book i SI.

Al mes de febrer de 2018, el 45% de les accions de l'IBEX es va negociar al mercat borsari espanyol. El 26% es va negociar en CBOE BXE; el 14%, en CBOE Off-Book i el 10%, en CBOE CXE, entre d'altres. Durant el mateix període de 2017, el percentatge d'accions de l'IBEX que es va negociar a la borsa espanyola es va acostar al 51%.

En el cas de Londres, el 49% de les accions de l'FTSE-100 es va negociar al mes de febrer al London Stock Exchange (LSE). El 26% es va negociar en CBOE BXE; el 9%, en CBOE CXE i el 6%, en Turquoise, entre d'altres plataformes.

Al febrer, el 43% de les accions del CAC 40 es va negociar a la borsa de Paris. El 30% es va negociar en CBOE BXE; el 9%, en CBOE CXE i el 7%, en CBOE Off-Book, entre d'altres.

Noticias relacionadas

contador