• El vicepresident de la Fed, Stanley Fischer, considera positives certes polítiques fiscals
  • El preu del cru rebota un 3% por las previsiones de un acuerdo dentro de la OPEP
Wall Street, New York Stock Exchange, markets, traders, US, America

Compres moderades a Wall Street en una setmana en la qual les operacions estaran marcades per la celebració del Dia d'Acció de Gràcies, que se celebra aquest dijous. La borsa estarà oberta de dilluns a dimecres i a més el divendres avançarà l'hora de tancament. Per la seva banda, els mercats a Europa cotitzen pràcticament plans i amb escàs moviment.

  • 38.675,68
  • -
  • 17.890,80
  • 1,99%
  • 5.563,92
  • -

Divendres passat, Wall Street va tancar amb pèrdues moderades, encara que el Nadaq Composite va marcar el seu màxim històric intradía en els 5.346,80 punts. El selectiu tecnològic ha marcat un nou màxim històric per sobre d'aquest nivell, per la qual cosa anul·la la divergència a la baixa que va mostrar amb el Dow Jones després del triomf de Donald Trump en les eleccions dels EUA.

Aquest dilluns, abans del toc de campana, ha parlat el vicepresident de la Reserva Federal (Fed), Stanley Fischer, que ha dit que els ajustos fiscals podrien suportar anys de política monetària acomodatícia, segons recull CNBC. "Certes polítiques fiscals, particularment les que augmenten la productivitat, poden augmentar el potencial de l'economia i ajudar a afrontar alguns dels nostres desafiaments econòmics a més llarg termini", ha dit.

El petroli puja ajudat per la creença de Vladimir Putin que en uns dies s'aconseguirà un acord sobre la producció

D'altra banda, als mercats de matèries primeres destaca el petroli, que aquest dilluns puja gairebé un 3% de mitjana i toca màxims de tres setmanes davant les perspectives que l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) arribi a un acord per reduir la producció de cru en la seva reunió de la setmana vinent.

"El petroli puja ajudat per la creença de Vladimir Putin que en uns dies s'aconseguirà un acord sobre la producció", ha dit Craig Erlam, analista d'Oanda. No obstant això, l'expert llança un advertiment i assenyala que encara que els "serrells que encara queden solts poden ser acordats, segueixo sent escèptic davant el fet que s'aconsegueixi un acord detallat i que aquest sigui dut a terme per l'OPEP, donades les clares diferències entre alguns membres clau i que són tan evidents".

A nivell empresarial, Sunoco Logistics ha anunciat la compra d'Energy Transfer Partners. A més, Applied Micro Circuits puja un 11% després de ser comprada per Macom Technology Solutions per 722 milions de dòlars. Finalment, al mercat de divises l'euro puja un 0,4%, fins a 1,0633 dòlars.

contador