ep inaki urdangarin continua realizando su voluntariado a dias de recibir el primer permiso
Antonio Gutiérrez - Europa Press

Iñaki Urdangarin es queda sense tercer grau. Així li ho ha comunicat Institucions Penitenciàries que, d'altra banda, sí que li ha concedit sortir de la presó un cap de setmana al mes.

Queda així resolta la petició de la Junta de Tractament de la presó de Brieva, sol·licitada dilluns passat després d'una ajustada votació.

Amb quatre vots a favor i tres favorables a aplicar una flexibilització de les seves condicions actuals, sense arribar a concedir-li el tercer grau, Urdangarin continuarà tenint 36 dies a l'any de permís, enlloc de 48 dies, només a l'abast dels reclusos que es trobin sota el paraigua del tercer i no del segon grau.

Urdangarin va ingressar a la presó el 18 de juny de 2018 després que el Tribunal Suprem dictaminés la seva culpabilitat en els delictes de malversació, prevaricació, frau a l'administració, tràfic d'influències i dos delictes fiscals més. Des de llavors, ha complert dos anys i un mes de condemna.

Cal recordar que, des de setembre de 2019, Urdangarin té permís per fer tasques de voluntariat a la Llar Don Orione, a Pozuelo de Alarcón (Madrid).

Noticias relacionadas

contador