ana botín presidenta banco santander portada

El jutge de l'Audiència Nacional encarregat de la causa del Banc Popular, José Luis Calama, ha acordat que la desena de declaracions de testimonis que van haver de ser suspeses amb motiu de la pandèmia de coronavirus se celebrin durant els pròxims mesos de setembre i octubre.

Així, la presidenta del Banc Santander, Ana Patricia Botín, haurà de declarar el dia 8 d'octubre i l'ex ministre d'Economia Luis de Guindos el 30 de setembre, en el seu cas per videoconferència tal com ja estava acordat a la causa.

Segons la provisió del jutjat central d'instrucció 4, les declaracions testificals es duran a terme entre els dies 17 de setembre i 18 d'octubre a la seu de l'Audiència Nacional del carrer de García Gutiérrez 1.

La ronda de declaracions, que incloïa a Guindos i Albella, va quedar paralitzada amb el decret de l'estat d'alarma a mitjan març. La citació de Botín estava prevista per al 28 de maig, però el dia 14 d'abril el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 4 la va suspendre, sine die, per la paralització de l'activitat judicial a causa de la pandèmia de coronavirus, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

Uns dies després de la compareixença de Botín, el 4 de juny, estava citat el que va ser president de Banc Santander España Rodrigo Echenique, si bé el magistrat també ha decidit suspendre-la, segons les fonts consultades.

Noticias relacionadas

contador