ep vista general de los logos de los juegos olimpicos y paralimpicos de tokio situados en la capital
Rodrigo Reyes Marin/ZUMA Wire/dp / DPA

Aquest cap de setmana s'han reportat nous contagis per coronavirus a la vila dels atletes dels Jocs Olímpics de Tòquio, segons han informat els organitzadors aquest cap de setmana. S'han identificat almenys tres casos recents, mentre el total ascendeix a almenys 45 positius per Covid-19 relacionats amb els Jocs, entre atletes, funcionaris i contractistes, reporta CNBC. Els atletes estan començant a arribar als Jocs, que se celebren del 23 de juliol al 8 d'agost.

Aquest dissabte, durant una conferència de premsa, el director general de Tòquio 2020, Toshiro Muto, va confirmar que una persona no resident al Japó que participa en l'organització dels Jocs havia donat positiu, i va afegir que la persona havia estat posada en quarantena fora de la vila. No va voler revelar la nacionalitat de la persona, al·legant raons de privacitat.

D'altra banda, segons recull El Periódico, dos esportistes de nacionalitat no japonesa van donar positiu en la vigília dins el període de 14 dies després de la seva entrada al Japó. Es tracta de dos futbolistes sud-africans. El lateral dret Thabiso Monyane i el migcampista Kamohelo Mahlatsi. A més, un analista de vídeo de la mateixa selecció anomenat Mario Masha també ha donat positiu en arribar a Tòquio. Ara mateix tot l'equip sud-africà es troba en quarantena.

Els contagis d'aquests dos esportistes i l'analista formen part dels deu nous positius notificats aquest diumenge entre els participants dels Jocs, la resta dels afectats no es troben allotjats al complex, entre ells un altre atleta.

CONTACTES PROPERS DE POSITIU A LA DELEGACIÓ BRITÀNICA

L'Associació Olímpica Britànica ha informat que sis dels seus atletes i dos membres del personal han estat identificats com a "contactes propera" d'un individu que va donar positiu en un vol del passat 15 de juliol, segons un comunicat recollit per Sky News.

Els contactes estan ara aïllats a les seves respectives habitacions d'hotel al camp d'entrenament de l'equip britànic a Yokohama. Les proves inicials realitzades als contactes han donat negatiu, segons l'associació.

contador