ukraine zelenski met en garde contre la desolation si la russie tente de prendre kiev

Volodimir Zelenski ha llançat un nou avís al món davant de l'avenç de la invasió russa. El president d'Ucraïna ha dit que al seu país "es decideix el destí d'Europa", la seguretat global i el sistema democràtic. Això, ha assegurat, és una cosa en què "tots al món" estan "d'acord".

En el seu tradicional discurs vespertí, el dirigent ucraïnès ha recordat que "en dos mesos es va formar una coalició mundial contra la guerra" i que ja s'han imposat sancions a Rússia "que li han tret el futur". "Ucraïna rep ajuda de desenes de països. Aquest és un suport en forma d'armes, finances, béns necessaris i suport polític directament", ha incidit.

Zelenski creu que Rússia pot gastar "enormes recursos per recolzar la guerra" i que es pot "oposar al món lliure" o treure a la seva gent "tot el que podria desenvolupar la mateixa Rússia", però ha dit que perdrà, segons recull Europa Press. I és que “les lliçons de la història són ben conegudes”.

"Si construiràs un Reich mil·lenari, perds. Si destrossaràs els veïns, perds. Si vols restaurar l'antic imperi, perds. I si vas contra els ucraïnesos, perds", ha sentenciat Zelenski, tal com recull un comunicat de la Presidència ucraïnesa.

Finalment, el dirigent ha qualificat de "moment històric" la recepció i la resposta d'un qüestionari per accelerar l'entrada d'Ucraïna entrada a la Unió Europea. "Perquè Rússia busqui la pau, tots els ucraïnesos encara han de lluitar. Han de defensar la llibertat", ha conclòs.

contador