walmartstore
107,68Fr.
  • -0,68Fr.
  • -0,63%

La multinacional nord-americana Walmart s'ha pronunciat després dels tirotejos a El Paso i Ohio. Dilluns la companyia va assegurar que no s'ha produït cap canvi en la seva política de venda d'armes després dels tirotejos del cap de setmana que van provocar 31 morts. Cal recordar que un d'ells va tenir lloc en un dels establiments de la mateixa cadena.

Concretament, el tiroteig que es va produir en una de les botigues de Walmart va tenir lloc a la ciutat fronterera de El Paso i el nombre de víctimes va ser de 22. El tiroteig va desencadenar tot tipus de reaccions a les xarxes socials i molts internautes es van posicionar en contra de la companyia, la major venedora d'armes del país, amb els hashtags #walmartshooting, #boycottwalmart i #guncontrollnow.

Aquesta no és la primera ocasió en què Walmart es troba en el punt de mira nacional i internacional per la seva venda d'armes. I és que la pressió exercida va portar a la multinacional nord-americana a deixar de vendre rifles d'assalt el 2015 i elevar l'edat mínima per adquirir pistoles a 21 anys el passat any. Però ara alguns activistes de control d'armes, i fins i tot clients de Walmart, exigeixen que l'empresa que cotitza a la Borsa de Nova York des de 1972 deixi de vendre armes de manera immediata.

Concretament, reclamen a la companyia que deixi de vendre armes de foc i tampoc contribueixin a finançar les campanyes dels congressistes que defensen els postulats de l'Associació Nacional del Rifle. Així mateix, reclamen a Walmart que usi la seva influència política per advocar per canvis legislatius que elevin els estàndards per a la possessió d'armes als Estats Units. El director i fundador de 'Guns Down America', Igor Volsky, ha dit a Reuters que "el canvi legislatiu federal prendrà temps, però cada dia moren més nord-americans". "El tiroteig de El Paso va ocórrer a la seva botiga, tenen la responsabilitat d'anar més lluny", ha remarcat.

Per la seva banda, les polítiques de Walmart es mantenen. Un dels portaveus de la companyia ha assegurat a Reuters que l'empresa no ha fet cap canvi en la seva política de venda d'armes i que tampoc ha emès cap directiva a les seves botigues per fer-ho. "El nostre enfocament sempre ha estat ser un venedor responsable d'armes de foc", assenyala el portaveu de la companyia Randy Hargrove. "Anem més enllà de la llei federal, requerint que tots els clients passin una revisió d'antecedents abans de comprar qualsevol arma de foc", ha conclòs. Finalment, la companyia es mostra sorpresa per aquestes peticions, ja que altres venedors d'armes "no tenen polítiques de restricció pel que fa a la venda tan severes com Walmart", segons afirma la multinacional.

No és la primera vegada que els defensors del control d'armes han signat una petició perquè Walmart prengui mesures. A principis de 2013, només un mes després que un home a Newtown matés a trets 20 nens i sis adults en una escola primària, gairebé 300.000 persones van signar una petició instant a la cadena de supermercats a deixar de vendre armes d'assalt.

contador