coronavirus-le-risque-pour-la-population-us-tres-faible-dit-trump

Donald Trump valora alleugerir la recomanació de quedar-se a casa que va donar als americans tot i l'avanç del coronavirus als Estats Units. Al president el preocupa més que l'activitat econòmica s'aturi en sec, segons informa Bloomberg, malgrat el consell dels professionals sanitaris, que consideren que quedar-se a casa és la millor opció.

El president està sent molt criticat per la seva resposta a la crisi sanitària, ja que primer la va minimitzar, i després no ha liderat una resposta a nivell federal, la qual cosa ha provocat diferents mesures entre els estats en funció de l'evolució del virus.

Tant a les rodes de premsa sobre el Covid-19 com als seus missatges de Twitter, Trump està mostrant una actitud erràtica, molt lluny de la valoració de l'amenaça que estan realitzant els principals països europeus. I això malgrat que els casos de coronavirus a l'estat de Nova York han augmentat un 38%, fins a 20.875, cosa que converteix aquesta regió en una de les més afectades del món.

"No podem deixar que la cura sigui pitjor que el problema mateix. Al final del període de 15 dies prendrem una decisió sobre cap a on volem anar", ha dit el dirigent en el seu compte de Twitter.

Els casos detectats només a la ciutat de Nova York han pujat fins a 12.305. "Això podria continuar durant mesos", ha advertit el governador Andrew Cuomo. Aproximadament el 13% de tots els casos han estat hospitalitzats fins al moment, 621 són a l'UCI i 157 persones han mort.

El territori, considerat el centre financer i comercial més important del país, així com el seu major centre industrial, s'ha convertit en l'epicentre de la crisi als EUA, on s'hi han detectat més de 35.000 casos fins al moment. Encara que de moment Trump no sembla gaire preocupat.

Noticias relacionadas

contador