ep el presidente de argentina alberto fernandez
Esteban Collazo/Prensa Presidenc / DPA

La nova oferta presentada aquesta setmana passada per l'Argentina per reestructurar bons per valor de 66.238 milions de dòlars no ha rebut el suport de la majoria dels creditors, però han assenyalat que “va en la direcció correcta, i és la base per a continuar amb les negociacions”.

L'esmena, el termini d'adhesió de la qual tanca el 4 d'agost, eleva el valor present net implícit a l'oferta de 40 dòlars per cada 100 dòlars de deute a canviar de la proposta d'abril a un valor mitjà de 53,5 dòlars a la nova oferta.

És, segons ha assegurat el Govern d'Alberto Fernández, el "màxim i últim esforç" que l'Argentina pot fer envers els seus creditors, i escurça les distàncies, encara persistents, amb el valor exigit pels diversos grups de creditors, que, com a màxim, arriba a 62 dòlars, segons recull Efe. En general, els nous termes eleven el valor de recuperació a prop del 55%, amb base en un rendiment de sortida del 10%, “una millora significativa de l'oferta original a l'abril (valor de recuperació d'aproximadament 30%)”, indica Eirini Tsekeridou, analista de renda fixa de Julius Baer.

No obstant això, el grup de tenidors de bons d'intercanvi i el grup de tenidors de bons argentí ad hoc, en què figuren firmes com Black Rock, van emetre una declaració conjunta on afirmen que no compleix amb les seves expectatives i, per tant, la rebutgen. No obstant això, seguiran amb les negociacions després que aquestes s'haguessin interromput les últimes setmanes.

Amb tot, el pas del Govern argentí ha estat valorat pel Fons Monetari Internacional com un "pas important" per a aconseguir un acord, i dos dels grans fons creditors, Gramercy i Fintech, ja van anticipar que hi donaran suport. “Esperem que els grups de creditors reprenguin les negociacions amb l'Argentina, exigint concessions addicionals”, indica Tsekeridou. “Amb l'Argentina declarant aquesta proposta final com el millor que pot fer, encara no s'albira un acord complet amb els creditors”, arrodoneix.

contador