ep imagen del presidente de mexico andres manuel lopez obrador
Javier Lira/NOTIMEX/dpa

El president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador, que s'ha negat a fer servir mascareta en públic des de l'inici de la pandèmia posant en dubte la seva eficàcia, va anunciar aquest diumenge que té coronavirus amb símptomes "lleus", sumant-se així a una llarga llista de líders mundials contagiats.

Encara que no ha estat tan escèptic amb el virus com el nord-americà Donald Trump o el brasiler Jair Bolsonaro, López Obrador ha qüestionat la utilitat de la mascareta i fa mesos que ha reprès la seva gira per tot el país.

El passat mes de novembre, el president va sostenir que no es posa la màscareta perquè no se sap "amb certesa" si funciona i perquè procura guardar la "distància" amb altres persones.

No obstant això, s'ha vist el president mexicà en els últims dies sense mascareta i en contacte directe amb alguns membres del seu gabinet com ara el secretari de Relacions Exteriors, Marcelo Ebrard.

Així, se suma a la llista d'altres líders mundials contagiats, com Carles d'Anglaterra, Boris Johnson o Emmanuel Macron, entre d'altres.

contador