manifestation-a-hong-kong 20190818141218

La Xina ha d'adoptar contramesures contra els Estats Units en resposta a un projecte de llei a favor dels manifestants de Hong Kong, ha dit dimecres el Ministeri de Relacions Exteriors de la Xina.

Dimarts a Washington, la Cambra de Representants dels Estats Units va aprovar la "Llei de Drets Humans i Democràcia de Hong Kong". El projecte de llei demana que diversos departaments governamentals considerin si els recents esdeveniments polítics a Hong Kong requereixen que el país canviï l'estat comercial especial de la regió. Hong Kong és una regió administrativa especial de la Xina i les exportacions des del continent que viatgen a través de Hong Kong poden potencialment evadir els controls i sancions d'exportació dels EUA.

"Si el projecte de llei pertinent finalment es converteix en llei, no només farà malbé els interessos xinesos i les relacions entre la Xina i els EUA, sinó que també prejudicarán greument els interessos dels Estats Units", ha dit Geng Shuang, portaveu del Ministeri de Relacions Exteriors, en un comunicat en xinès traduït per CNBC.

"Respecte a la decisió equivocada dels Estats Units, la part xinesa haurà de promulgar contramesures efectives, salvaguardar fermament els interessos de sobirania, seguretat i desenvolupament xinesos", va dir.

El projecte de llei necessitarà ara l'aprovació del Senat per convertir-se en llei. El govern de Hong Kong va dir en un comunicat que "va expressar el seu pesar" per les accions del Congrés dels Estats Units i va defensar que les legislatures estrangeres no haurien d'interferir en els assumptes de la regió.

contador