france macron veut un conseil national de la refondation apres les legislatives

La llei de "poder adquisitiu" que serà presentada al Consell de Ministres als propers dies comptarà amb un apartat de "sobirania energètica" que atorgarà al país governat per Emmanuel Macron el poder d'explotar les infraestructures gasístiques franceses.

Segons la versió provisional del text recollida pel diari Les Echos, aquesta llei té diverses disposicions "relatives a la seguretat del subministrament de gas i electricitat".

L'Executiu de Macron es prepara així per a l'escenari d'una interrupció total del subministrament de gas rus, que ara es considera altament probable.

França s'unirà així a altres països europeus que ja han pres mesures per desenvolupar la seva capacitat de regasificació de GNL com a part d'un impuls per eliminar les importacions russes, mentre que també enfronta problemes crítics a les plantes d'energia nuclear que han servit com el pilar del sistema energètic durant dècades.

Tot i això, França es troba menys exposada a la crisi energètica europea i al risc d'interrupcions en el subministrament de gas rus que alguns dels seus veïns, atesa la seva dependència relativament baixa de Gazprom i del gas en general.

Mentre que els veïns Alemanya i Itàlia depenen de Gazprom per al 35% i el 29% de les importacions de gas, respectivament, França depèn de l'empresa russa només per al 17% dels volums.

contador