recep tayyip erdogan turquia portada

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, s'ha nomenat a si mateix president del fons de riquesa sobirà del país. El ministre d'Hisenda i Finances, Berat Albayrak, i gendre d'Erdogan, també s'asseurà al consell, segons un decret publicat al Butlletí Oficial.

Els canvis en la seva directiva es produeixen dos anys després que es formés el fons per intentar capitalitzar els actius del país i posar fi a la turbulència del mercat arran d'un fallit intent de cop d'estat. No obstant això, els objectius i l'estratègia del fons mai es van definir clarament i els conflictes interns han portat a l'acomiadament del seu primer director executiu després que Erdogan expressés públicament la seva decepció.

Erdogan havia promès exercir una major influència en la política econòmica

Aquest nomenament consolida la influència del president sobre una altra institució financera clau a Turquia. Erdogan havia promès en una entrevista amb Bloomberg el maig exercir una major influència en la política econòmica després que se li atorguessin poders executius ampliats després de les eleccions de juny.

Ara, Erdogan ha complert la seva promesa i ha expulsat els antics responsables que havien guiat l'economia des de 2002 i s'ha donat a si mateix l'autoritat exclusiva de concertar cites al banc central i altres organitzacions estatals.

Segons publica Bloomberg, el fons de riquesa té participacions en actius de companyies com Turkish Airlines, Turk Telekom, els prestadors estatals TC Ziraat Bankasi i Turkiye Halk Bankasi, companyies estatals de petroli i gas, el servei postal nacional, la borsa de valors, la loteria nacional i el ferrocarril nacional.

Noticias relacionadas

contador