ep avion para la repatriacion de militares en afganistan
EMAD

Funcionaris del Regne Unit han advertit d'una amenaça "altament creïble" d'atac a l'aeroport de Kabul per part de militants de l'Estat Islàmic, segons informa la CNBC.

Això es produeix en un moment en què l'esforç d'evacuació massiva entra a la seva fase final i durant la qual els països intenten treure la gent de l'Afganistan controlat pels talibans abans de la data límit del 31 d'agost fixada pel president Joe Biden.

Alguns països europeus ja han començat a suspendre els vols de l'aeroport internacional Hamid Karzai, mentre que els Estats Units i altres països occidentals que participen en l'evacuació han instat la població a mantenir-se allunyada de l'aeroport enmig de la creixent preocupació per una possible activitat terrorista.

El ministre de les Forces Armades del Regne Unit, James Heappey, ha declarat aquest dijous a Sky News que podria estar a punt de produir-se un "atac imminent i letal" a l'aeroport de Kabul.

"La intel·ligència durant el transcurs de la setmana s'ha tornat cada vegada més segura al voltant de l'altament creïble, imminent i letal atac a l'aeroport o als centres de manipulació que utilitzen les forces occidentals", ha informat Heappey a Sky News.

El Ministeri d'Afers Exteriors, de la Commonwealth i de Desenvolupament del Regne Unit, per la seva banda, ha emès noves orientacions i ha instat la gent a no viatjar a l'aeroport i a allunyar-se a un lloc segur a l'espera de noves recomanacions.

Noticias relacionadas

contador