ep archivo   bandera de mexico
TWITTER - Archivo

El banc central de Mèxic ha anunciat un altre increment de la taxa d'interès de referència de 75 punts bàsics, fins al 9,25%, el nivell màxim des de l'octubre del 2005. Amb aquest increment, Banxico ha deixat els tipus per sobre de la inflació per primer cop en 18 mesos.

Amb aquesta alça àmpliament esperada pel mercat, el supervisor mexicà encadena l'onzè increment consecutiu i el tercer de 75 punts bàsics per combatre la inflació més alta dels darrers 22 anys al país. Banxico preveu ara que la inflació general s'elevi al 8,6% anual a l'últim trimestre del 2022 després de l'expectativa anterior del 8,1%.

“La Junta de Govern vigilarà estretament les pressions inflacionàries, així com tots els factors que incideixen en la trajectòria prevista per a la inflació i les seves expectatives. Això, amb l'objectiu de determinar una taxa de referència congruent en tot moment, tant amb la convergència ordenada i sostinguda de la inflació general a la meta de 3%”, va declarar el banc central al comunicat de decisió de política monetària.

"La Junta de Govern va avaluar la magnitud i diversitat dels xocs que han afectat la inflació i els seus determinants, així com l'evolució de les expectatives de mitjà i llarg termini i el procés de formació de preus", va indicar el banc central a l'anunci.

contador