• Trump: "Parleu de les vostres capacitats nuclears, però les nostres (les dels EUA) són tan massives i poderoses que reso a Déu perquè mai haguem de fer-les servir"
cbtrump4 short1

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha cancel·lat aquest dijous la reunió que estava prevista per al proper 12 de juny a Singapur amb el líder nord-coreà, Kim Jong-un. La Casa Blanca ha publicat una carta signada pel cap de l'executiu nord-americà en què indica que la trobada finalment "no tindrà lloc".

Aquesta decisió ha estat presa tot i ser un perjudici "per al món", segons afirma Trump a la missiva. Hi assegura així mateix que, a causa del "terrible enuig i l'hostilitat oberta mostrada" durant les últimes declaracions de Kim Jong-un, sent que la trobada ara mateix "és inadequat".

"El món, i Corea del Nord en particular, ha perdut una gran oportunitat d'aconseguir una pau duradora i una gran prosperitat i riquesa"

Però no es queda aquí: "Parleu de les vostres capacitats nuclears, però les nostres (les dels EUA) són tan massives i poderoses que reso a Déu perquè mai haguem de fer-les servir", amenaça el president nord-americà al líder nord-coreà.

Tot i això, assegura que durant els últims temps sentia que un "fantàstic diàleg s'estava construint" entre ell i el líder de Corea del Nord. "I, en última instància, el diàleg és l'únic que importa", afegeix. Per això, Trump espera reunir-se amb Kim Jong-un "algun dia".

"Mentrestant, vull agrair-vos l'alliberament dels ostatges, que es troben ara a casa amb les seves famílies. Aquest va ser un bonic gest", escriu també Donald Trump a la missiva.

Així, el president dels EUA no tanca la porta a una nova trobada, tot i la duresa mostrada anteriorment, i trasllada al líder asiàtic que no dubti en escriure o dir-li si "canvia d'idea". "El món, i Corea del Nord en particular, ha perdut una gran oportunitat d'aconseguir una pau duradora i una gran prosperitat i riquesa", es lamenta Trump, i acaba afirmant que aquesta "oportunitat perduda és realment un moment trist per a la història".

Noticias relacionadas

contador