putincbucrania11

El descontentament al voltant de la gestió de Vladimir Putin, president rus, sobre la guerra a Ucraïna sembla continuar pujant, fins al punt que alguns mitjans com City A.M. apunten a un possible cop d'Estat per enderrocar-lo i posar fi al conflicte armat a l'Est d'Europa.

Entre els que estan darrere d'aquest pla hi ha diversos funcionaris i exgenerals de la KGB, que consideren cada vegada més un error estratègic i econòmic l'operació que du a terme Rússia a Ucraïna.

Tal com informa City A.M., la cúpula de l'exocupador de Putin, el servei de seguretat rus FSB, està frustrat per la manca d'avenços militars a la invasió i s'ha posat en contacte amb diversos membres de l'exèrcit, tant en actiu com retirats.

S'arriba a parlar del grup 'Siloviki', compost per exoficials de l'FSB que estan en actiu en la política russa i que estan pressionant, juntament amb exoficials de GRU, KGB i FSO, per reemplaçar Putin. Aquesta idea, segons City A.M. es veu reforçada a les últimes hores per l'activitat a les xarxes socials detectada tant a Rússia com a tot l'Est d'Europa.

I és que els darrers moviments de Putin de cara a les seves forces i serveis secrets sembla donar llum del deteriorament de les relacions. Només al mes passat, va posar dos alts oficials de l'FSB sota arrest domiciliari, mentre que Sergei Beseda, cap del Cinquè Servei, la branca d'intel·ligència estrangera de l'FSB, i el seu adjunt també van ser detinguts.

Aquests comentaris es veuen reforçats per l'anàlisi d'Alexey Muraviev a Sky News Australia, en què va afirmar que un intent de destruir Putin pot ser altament probable, perquè hi ha hagut tensions entre la comunitat d'intel·ligència i el president.

“Crec que el Comandant en Cap Suprem els va presentar aquest tipus de narrativa falsa, i quan els russos van començar a patir moltes baixes, Putin va començar a culpar silenciosament els serveis de seguretat”, va sentenciar.

contador