coronavirusniño

La Comissió de Salut de la Xina ha informat que els morts pel brot del nou coronavirus al país han ascendit aquest dimarts a 132, mentre que ja són un total de 5.974 els afectats a 31 províncies xineses.

Aquest dimarts s'han registrat 26 noves morts a causa del virus, 25 d'elles a la província de Hubei, on es troba la ciutat de Wuhan, epicentre del coronavirus, i una a la província de Henan. Així mateix, aquest dimarts s'han registrat 1.459 casos nous del coronavirus i se sospita de 3.248 nous casos, incloent-hi un en Tibet. Hubei ha registrat aquest dimarts 840 nous casos.

De les persones afectades, 1.239 romanen en condició crítica i se sospita que podrien estar infectades pel virus altres 9.239 persones. D'altra banda, 146 pacients que estaven hospitalitzats han estat donades d'alta. No obstant això, l'informe de la Comissió de Salut de la Xina ha afegit que 263 persones estan "seriosament malaltes".

D'altra banda, s'han reconegut un total de 65.537 persones que han tingut contacte proper amb persones afectades i, d'aquests, 1.604 que es trobaven sota observació mèdica han estat donades d'alta. No obstant això, encara es vigila 69.990 persones.

Finalment, actualment es té constància de vuit casos a Hong Kong i Taiwan i set a Macau. Encara que la Xina és l'epicentre del brot i el país més afectat, el coronavirus s'ha estès ja a altres països de sud-est asiàtic i també s'han detectat casos a Europa i Amèrica.

Els signes comuns d'infecció inclouen símptomes respiratoris, febre, tos, i dificultats per respirar. En casos més greus, la infecció pot causar pneumònia, síndrome respiratòria aguda severa, insuficiència renal i, fins i tot, la mort.

El 2003, més de 600 persones van morir a tot el món (349 a la Xina) a causa de la SARS o síndrome respiratòria aguda, que va deixar 5.327 afectats durant nou mesos.

Noticias relacionadas

contador