hipoteca portada bien

El Govern imposarà a la banca la moratòria en el pagament de les hipoteques per a aquells col·lectius especialment afectats per la crisi del coronavirus. Una mesura que es mantindrà vigent mentre duri aquesta situació i que serà aprovada aquest dimarts pel Consell de Ministres. El Govern estudia fer-la extensiva també als lloguers, encara que de moment no hi ha res definitiu en aquest sentit.

En concret, la congelació del pagament de les hipoteques beneficiarà a les persones que hagin reduït els seus ingressos o estiguin en situació d'atur pel Covid-19, segons s'establirà en el decret llei aprovat d'urgència per l'Executiu de Pedro Sánchez per intentar fer front a l'impacte econòmic i social de la pandèmia sobre les famílies i els treballadors.

S'establirà al decret llei aprovat d'urgència per l'Executiu de Pedro Sánchez

Aquest decret detalla que s'estableix una moratòria en el pagament de les hipoteques per a aquelles persones que hagin reduït els seus ingressos o estiguin en situació de desocupació a conseqüència de l'impacte produït en l'economia pel coronavirus. Es tracta d'una mesura sobre la qual ha tingut especial interès Unidas Podemos, com han estat recalcant aquests últims dies, i que inclouria també la prohibició dels desnonaments.

Espanya segueix així l'exemple d'Itàlia, el segon país del món més afectat pel Covid-19, que entre les mesures endegades per l'Executiu de Giuseppe Conte estableix precisament la congelació del pagament de la quota de les hipoteques per a qui no cobri aquests dies o hagi perdut la feina.

Per conèixer més detalls sobre el paquet econòmic proposat pel Govern espanyol caldrà esperar a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest dimarts. Una trobada que des de l'Executiu ja han avisat que es preveu "llarga i densa".

A més, part del reial decret inclou la prohibició de tallar els subministraments bàsics, com ara l'aigua, la llum i el gas, als col·lectius vulnerables.

Noticias relacionadas

contador