• Ana Botín no va revelar ahir quin serà el futur de la companyia de gestió d'actius
  • Per ara, Santander tindrà una quota de mercat en fons del 28% i en plans del 14%
joseantonioalvarez_botin_ramiaboukhair_santander
D'esq. a dreta, José Antonio Álvarez, Ana Botín i Rami Aboukhair, durant la roda de premsa d'ahir

Santander Asset Management es va convertir ahir en el major grup en volum d'actius gestionats en fons a Espanya i el segon si es compten també plans de pensions i sicavs. Un creixement immediat després de menjar-se Banc Popular, la gestora, compartida amb Allianz, ocupava el vuitè lloc del rànquing.

  • 0,32€
  • 0,00%
  • 4,54€
  • 2,86%

En concret, la gestora Allianz Popular era en un 49% del banc presidit fins aquest dimarts per Emilio Saracho i el 51% restant del gegant assegurador Allianz. La gestió era independent, però la col·locació dels seus productes es realitzava principalment a través de la xarxa de sucursals de Banc Popular.

En el rànquing de març d'Inverco -últim dada disponible-, Allianz Popular va ocupar el vuitè lloc amb 16.840 milions d'euros sota gestió. Una quantitat que es divideix en 11.030 milions en fons d'inversió, 5.199 milions en plans de pensions i la resta en sicavs. La quota de mercat de la gestora superava el 3%.

Per la seva banda, Santander compta amb les branques Santander AM, Santander Pensions, Santander Private Banking, Santander AM Luxemburg i Santander Real Estate. La companyia va superar els 50.600 milions d'euros al març, només per darrere dels 59.110 milions de BBVA i dels 73.527.000 de CaixaBank. El pes al mercat era del 20%.

En menjar-se Popular, supera BBVA i se situa en segon lloc amb més de 67.000 milions d'euros en actius gestionats. A més, si només es tenen en compte els fons d'inversió, aconsegueix el lideratge per davant de CaixaBank amb gairebé 46.500 milions d'euros. Més enrere es quedaria en plans de pensions, amb a prop de 15.000 milions.

La presidenta Ana Botín, que va comparèixer ahir escortada per José Antonio Álvarez (conseller delegat) i Rami Aboukhair (responsable de Santander Espanya) per defensar la integració de Popular, no va donar pistes sobre el futur de la gestora. Si se la queda, tindrà el repte d'afrontar el solapament de molts productes i de frenar l'hemorràgia que ha patit amb la crisi de Popular en forma de reemborsaments. Només entre gener i abril, segons dades d'Inverco, les sortides netes en els fons van arribar als 546 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador