• Juan Manuel San Román abandona la gestora després de l'arribada de Belinky
ep mariano belinky santander asset management
SANTANDER ASSET MANAGEMENT

Ana Botín, presidenta de Banc Santander, torna a donar un gir al timó del banc que busca llançar un missatge als seus 200.000 empleats: tot canviarà. En plena tempesta als mercats financers, el major banc de la zona euro ha nomenat l'argentí Mariano Belinky com a nou responsable de Santander Asset Management (SAM) a les ordres de Víctor Matarranz, mà dreta de Botín des de fa anys i responsable de la unitat de banca privada d'actius.

  • 4,85€
  • 2,16%

El ball de cadires suposa la sortida de Juan Manuel San Román, que liderava la unitat de gestió des de fa tot just deu mesos. Va substituir en el càrrec a Juan Alcaraz, que es va desvincular del banc per centrar-se en la plataforma de venda de fons Allfunds. Després de l'ascens de Belinky, Manuel Silva seguirà liderant l'equip d'inversions de Santander InnoVentures, mentre que Mario Aransay farà el mateix amb els acords amb startups.

Belinky era fins ara el màxim executiu de Santander InnoVentures, el fons de 200 milions de dòlars creat el 2014 per invertir en startups fintech.

Al final de 2015, aquest fons va invertir uns 4 milions de dòlars en Ripple Labs, l'empresa emissora de la moneda digital del mateix nom i creadora de la blockchain que està usant el banc per a les seves aplicacions de pagaments mòbils entre particulars. Les seves aplicacions van molt més enllà i s’estendran en el futur a la distribució de productes financers com accions, bons, fons d'inversió i, fins i tot, la concessió de préstecs i hipoteques.

EX-BRIDGEWATER, FONS QUE ATACA SANTANDER

Belinky, abans d'incorporar-se a Santander InnoVentures, era director associat a la consultora McKinsey, on va assessorar bancs globals i gestors d'Europa i Amèrica. Anteriorment, va treballar a l'equip d'investigació tecnològica de la gestora Bridgewater Associates als EUA, i com a agent de borsa al mercat de derivats de renda variable a Buenos Aires, la seva ciutat natal.

Curiosament, el seu nomenament es produeix a poques hores que Bridgewater, fundat per Ray Dalio, hagi revelat una posició baixista pròxima als 500 milions d'euros sobre les accions del Santander.

Santander Asset Management (SAM) gestiona actius per valor de 182.000 milions d'euros a tot tipus de vehicles d'inversió: des de fons d'inversió i plans de pensions fins carteres selecció (gestió discrecional) i inversions alternatives. Les solucions d'inversió de SAM inclouen mandats a mida de renda fixa i renda variable a Llatinoamèrica i Europa. La companyia dóna feina a més de 700 professionals a tot el món.

Noticias relacionadas

contador