• La contraprestació per a Santander, que posseeix el 25%, serà de 470 milions d'euros
  • La venda està emmarcada en l'acord del banc amb Warburg Pincus i General Atlantic per recomprar el 50% de la seva gestora
screenshot 17 01 2017 8 32 35

Ja hi ha compradors per Allfunds, la plataforma de fons per a inversors institucionals en la qual Banc Santander controla el 25% del capital. El fons nord-americà de capital de risc Hellman & Friedman i el fons sobirà de Singapur, GIC, es quedaran amb l'empresa per 1.880 milions d'euros.

  • 4,85€
  • 2,16%

La venda de Allfunds s'emmarca en l'acord aconseguit al novembre per Santander amb els fons de capital de risc Warburg Pincus i General Atlantic per recomprar el 50% de la seva gestora Santander Asset Management, que va vendre fa tres anys per 2.047 milions d'euros.

Allfunds és la plataforma B2B (business to business) d'arquitectura oberta de fons d'inversió capdavantera. És a dir, un supermercat de fons especialitzat en inversors institucionals, del que Intesa controla un 50%, Warburg i General Atlantic una quarta part i Santander el 25% restant.

La venda d'una quarta part del capital, segons explica Santander en un fet rellevant remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), li remetrà a l'entitat 470 milions d'euros, amb una plusvàlua neta d'impostos d'aproximadament 300 milions d'euros. El 100% de Allfunds es ven per 1.880 milions d'euros.

Santander assenyala que aquesta operació, juntament amb la recompra del 50% de la seva gestora, tindran un impacte "positiu" en el benefici per acció, mentre que generarà una tornada sobre el capital invertit superior al 20% que aconseguirà el 25% en 2019. Així mateix, el consum de capital d'ambdues operacions a final del 2017 estima que serà d'11 punts bàsics. La venda de Allfunds, recorda el banc, "està subjecta a l'obtenció de les autoritzacions regulatòries corresponents".

Noticias relacionadas

contador