• La negociació dels bons emesos pel fons ha estat suspesa temporalment
  • Unes 145 pimes han rebut finançament per 425 milions a través del vehicle des de 2014
ep presidentela cnmv sebastian albella presentaplanactividades 20170321174302
El president de la CNMV, Sebastián Albella, presenta el Pla d'ActivitatsPABLO MORENO

El fons IM Auriga Pimes té problemes de solvència. L'organisme regulador del Mercat Alternatiu de Renda Fixa (MARF) va suspendre ahir la cotització dels bons emesos pel vehicle i avui la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha assegurat que vigila la situació del fons.

El vehicle obté finançament mitjançant l'emissió de bons de titulització de renda fixa al MARF. El patrimoni, segons va comunicar Auriga al febrer, va arribar als 75 milions d'euros. Des que es va posar en marxa el fons, el 2014, un total de 145 petites i mitjanes empreses (pimes) havien rebut finançament per més de 420 milions d'euros.

El representant del fons és Intermoney Titulització, que en la seva condició d’"assessor registrat" ​​va comunicar ahir al MARF que ha tingut coneixement que una part significativa dels actius integrats en el fons "té vicis ocults que afecten la seva existència i/o la seva validesa en el moment de la seva cessió de Finalter al fons", segons va comunicar en un fet rellevant. Finalter ha evitat fer comentaris al respecte.

Els drets de crèdit amb origen d'un venedor a Finalter, una companyia que cedeix drets al fons, són els que estan qüestionats. I representen aproximadament el 58% del patrimoni del vehicle. Intermoney explica que s'han suspès "les compres de dret de crèdit addicionals". Així mateix, "portarà a terme les accions pertinents" que podrien donar lloc a reclamacions legals.

Com a resposta a la notificació, el supervisor del MARF va suspendre la contractació de l'emissió de bons de titulització del fons IM Auriga Pimes Eur 1. Els bons tenen un nominal unitari de 100.000 euros i es dirigeixen únicament a inversors institucionals o qualificats, cotitzen al MARF i la seva cotització va ser suspesa aquest dimarts. El saldo viu de bons emesos és de 75 milions d'euros.

La CNMV explica que manté el fons en quarantena i, mentre, està pendent d'"aclarir l'origen i les causes del que va passar; determinar el seu impacte monetari en el fons i en els titulars dels bons; i d'identificar les responsabilitats que puguin derivar-se de tot l'anterior".

Noticias relacionadas

contador