• La CNMV haurà d'aprovar cada classe de participacions llistada per cotitzar
  • Més de 10 gestores han mostrat el seu interès per llançar els seus productes a la plataforma
ep juan ignacio zoido fotorecurso
EUROPA PRESS

Gairebé una dècada després que es gestés el projecte, el supermercat de fons d'inversió de Borses i Mercats Espanyols (BME) ja és al mercat. Això sí, sense productes d'oferir. La companyia ha aplicat rebaixes per atraure les primeres gestores que llistin a cotització els seus vehicles.

BME

  • 32,98€
  • 3,03%

"La nostra idea és tenir una oferta àmplia", va assegurar dilluns Jorge Yzaguirre, director de mercats de BME, durant l'esdeveniment Iberian Value que van organitzar Finect i El Confidencial. A l'acte. "Ens hem retardat en el projecte", va admetre. BME ha aprofitat la seva experiència amb altres productes, especialment amb les SICAVS, per desenvolupar la plataforma amb recursos interns.

Les tarifes consistiran en 3.000 euros com a cànon fix per llistar un fons, amb un límit de 30.000 euros en cas de 'treure a borsa' més de 10 productes. No obstant això, el primer any les gestores estaran exemptes de pagar aquesta comissió, segons ha anunciat aquesta setmana Izaguirre, amb l'objectiu d'atraure els primers vehicles a la plataforma.

Més de 10 gestores treballen en el llistat d'alguns dels seus fons. Entre elles hi ha Abante, Alpha Plus, Buy & Hold, Cartesio, Fonditel, Gesconsult, Gesiuris, Gestifonda, Merchbanc, Metagestión i Mutuactivos, segons ha confirmat BME el mes passat. Altres empreses d'inversió independents consultades per 'Bolsamanía' també han mostrat interès, però no seran pioneres: "Volem esperar a veure com funciona, però intentarem ser-hi". El que no sembla haver-hi és predisposició, per ara, dels bancs, que acaparen el 90% de les vendes de fons, segons càlculs d'Inverco. Comptant únicament CaixaBank, Santander i BBVA, la quota de mercat en el patrimoni dels fons és del 46%.

Els fons que vulguin estar han de llançar una classe de participacions que aprovi la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) per incorporar-se al supermercat. I, per ara, no hi ha cap participació aprovada pel regulador. En alguns casos, el procés podria demorar-se fins després de l'estiu, davant els requisits tècnics i la necessitat de deixar 300.000 euros per cada fons i 60.000 per cada classe d'acció en un compte corrent.

La resta de tarifes, a més del cànon fix, consisteix en un 0,45% del patrimoni amb un màxim de 3.000 euros, "igual que altres productes que estan en borsa", ha indicat Izaguirre. Mentre que per a l'inversor són cinc punts bàsics, amb un màxim de 15.000 euros per subscripció. "Entenem que són molt assequibles al mercat", assegura l'executiu de BME.

Noticias relacionadas

contador